StoryEditorOCM
Splitenergetska obnova

Roditelji, nema razloga za brigu! Školarci sa Splita 3 školsku godinu će ipak početi u klupama svoje škole

Piše Petra Klarić
5. rujna 2024. - 20:25

Školarci iz Osnovne škole Split 3 u Splitu nastavu će od početka školske godine pohađati u klupama svoje škole, iako su ranije kružile priče da energetska obnova škole neće biti okončana do početka školske godine. U tom slučaju, pričalo se, nastava bi se trebala održavati ili u zamjenskom prostoru, ili online.

Roditelje školaraca zabrinula je pomisao da će im djeca školsku godinu početi u drugom prostoru na Kampusu, ali iz Grada Splita potvrdili su nam da za to neće biti potrebe. Preostali su samo neki "kozmetički" radovi, kao što je primjerice bojanje ulaza, pa će jedina promjena biti korištenje alternativnog ulaza u školu.

image
Privatni album

Našoj novinarki Ani Pivčević ravnatelj škole Jure Kunac u srijedu je potvrdio da nema govora o održavanju nastave na Kampusu, prvenstveno zato što se radi o školi koju pohađa 700 učenika pa bi zamjenski prostor bilo teško pronaći. Spomenuo je tada da je jedina realna zamjenska opcija privremeno održavanje nastave online, ali je istaknuo i da su radovi na školi u završnoj fazi.

Pronio se glas da će se učenici škole ‘Split 3‘ zbog obnove zgrade privremeno preseliti na Kampus! Zvali smo ravnatelja

– Neprovjerene informacije najbrže se šire. Ja stvarno ne znam odakle nekom ideja Kampusa. Pa naša škola ima oko 700 učenika, od kojih je oko 150 u cjelodnevnom boravku. Ne znam gdje bismo ih uopće smjestili, a da ne govorim o prehrani koju imaju učenici u cjelodnevnom boravku – rekao je ravnatelj Kunac našoj novinarki.

Također, naveo je tada da će se u četvrtak održati koordinacija s nadzorom i inženjerom, ali i Vijeće roditelja. Čini se da je na sastancima sve prošlo u redu, a školarci će u ponedjeljak sjesti u klupe svoje škole.

Oko cijele situacije ravnatelj se sada oglasio i na službenim stranicama škole i potvrdio da se škola neće održavati online.

- Obavještavam vas kako 9. 9. 2024. počinje nova školska godina u školi, ne online. S obzirom na to da radovi na školi još uvijek traju, ulaz u školu bit će moguć samo kroz jedan sigurnosni koridor sa zapadne strane školske zgrade kroz Dobrilinu ulicu. 

Smjena B počinje ujutro u 8:00 sati, a smjena A poslijepodne u 14:00 sati. Održat će se tri školska sata, za djecu u produženom boravku isto prvi dan samo do 10:30 (nema prehrane u školi prvi dan) - napisao je ravnatelj.

Roditelje i učenike je zamolio da se nakon nastave ne zadržavaju u unutarnjem i vanjskom prostoru školske zgrade te da se pridržavaju uputa ravnatelja i razrednih učitelja, ali i da pojačaju oprez radi sigurnosti svih.

- Sretan dolazak i povratak u školu svim našim učenicima želi ravnatelj! - zaključio je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 06:08