StoryEditorOCM
SplitISPRAVAK

Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Sanja Bašić: Nisam izjavila da bez ZOO-a ne možemo opstati

Piše SPLIT SD
2. srpnja 2024. - 11:07

Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Sanja Bašić reagirala je na tekst ‘‘Nikad mu dosta: Pejnović bacio oko na ZOO na Marjanu! Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja: Bez ZOO-a ne možemo opstati“‘.

"U intervju nisam izjavila da bez ZOO-a ne možemo opstati. Naime, Prirodoslovni muzej i zoološki vrt je neprofitna javna ustanova za istraživanje, sakupljanje, čuvanje, stručnu zaštitu, znanstvenu obradu i prezentiranje prirodoslovne građe te othranjivanje, njegovanje i prezentiranje faune.

Osnivač ustanove je Grad Split koji financira ustanovu i osigurava sredstva za obavljanje njene djelatnosti. Registrirani smo kao javna neprofitna ustanova koja nije osnovana radi stjecanja dobiti (profita) već za trajno obavljanje kulturne, edukativne i znanstvene djelatnosti u javnom interesu.

Prilikom intervjua nisam izjavila ni da se gradonačelniku Ivici Puljku ne sviđa ideja o preseljenju Prirodoslovnog muzeja u Zagrebačku ulicu.

Na upit novinara o pronalasku trajnog smještaja za Prirodoslovni muzej rekla sam da je u planu gradnja nove, primjerene i reprezentativne zgrade na Duilovu, te da se provode aktivnosti za pripremu realizacije ovog projekta", navela je ravnateljica Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Sanja Bašić, dipl. iur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 11:07