StoryEditorOCM
SplitPUNI PROMILA

Pune su nam ceste pijanih vozača! Splitska policija objavila rezultate vikend - akcije, pobjedu odnosi ‘junak‘ iz Trilja

Piše split sd
17. lipnja 2024. - 10:44

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske od petka do nedjelje obavili su alkotestiranje nad čak 222 vozača i sankcionirali 65 prometnih prekršaja vezano uz vožnju pod utjecajem alkohola, dok je čak pet osoba odbilo testiranje na droge. Kod sedam vozača izmjerena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,51 g/kg.

Policijski službenici su jučer oko 15.40 sati u Trilju zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnji vozač. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od čak 2.47 g/kg. Doveden je u policijsku postaju i zadržan do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno obrađen.

U subotu, 15. lipnja, oko 00:20 sati na području Solina policijski službenici zaustavili su 41-godišnjeg vozača za kojeg su utvrdili da je upravljajući vozilom na raskrižju prošao kroz crveno svjetlo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola od čak 2.20 g/kg. Muškarac je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Na Hvaru su policijski službenici u subotu, 15. lipnja, oko 17:35 sati alkotestirali 36-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno da se nalazi u alkoholiziranom stanju od 1.88 g/kg i utvrđeno je da mu je na vozilu isteklo važenje registarskih oznaka, radi čega će biti prekršajno sankcioniran.

Policijski službenici su u subotu, 16. lipnja, oko 22:25 sati zaustavili 34-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je provedenim testiranjem utvrđeno da je alkoholiziran. Izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1.64 g/kg radi čega je kažnjen izricanjem novčane kazne u iznosu 1.330 eura.

Tijekom noći sa subote na nedjelju na samo na području PP Sinj sankcionirano je 17 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

U nedjelju, 16. lipnja, oko 03:50 sati policijski službenici su na području Splita zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom alkoholiziran i utvrđena je koncentracija alkohola od 1,53 g/kg. Također, utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Uhićen je i nad njim će se provesti istraživanje vezano uz počinjenje prometnih prekršaja. Odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je predan u zatvor u Splitu.

Tijekom noći 15./16 lipnja samo na području Splita sankcionirano je 13 alkoholiziranih vozača i utvrđena im je alkoholiziranost od 0.54 g/kg koncentracija, pa sve do 1.23 g/kg

U noći s petka na subotu na području Omiša za vrijeme obavljanja nadzora i kontrole prometa tri vozača su odbila obavljanje testiranja na prisutnost droge u organizmu, kod jednog vozača je obavljenim testiranjem utvrđena prisutnost droge, dok je jedan vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (0.71 g/kg)

Također, u subotu se oko 18 sati na području Omiša dogodila prometna nesreća u kojoj je 57-godišnji vozač motocikla uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1.19 g/kg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 10:45