StoryEditorOCM
SplitOKO CRKVICE

Puljkova vlast na Žnjanu prodaje - 8 kvadrata! Sin moćnog poduzetnika dobro je odriješio kesu, evo zašto mu trebaju

Piše A. P.
9. kolovoza 2024. - 07:59

Grad Split prodat će tvrtki "Dal-Kon ing" u vlasništvu Ante Kotarca, sina poduzetnika Zvonka Kotarca, tri zemljišta na Žnjanu, ukupne površine samo osam četvornih metara. 

U Službenom glasniku navedeno je da je riječ o parcelama istočno od crkvice Gospe od Žnjana i čine sastavni dio obuhvata građevne čestice.

Kotarac je, naime, neposredno iznad dužobalnog Šetališta Pape Ivana Pavla II. već kupio zapadni i središnji od triju terena na toj poziciji, ukupne površine gotovo 1600 kvadrata, a u tijeku je otkupljivanje i istočne parceće od gotovo 800 četvornih metara, sve od istog privatnog vlasnika.

Budući da je na najzapadnijem zemljištu, dojučerašnjim žnjanskim plastenicima i vrtlima, već planirana stambena zgrada, nije teško pretpostaviti sudbinu i ostalih terena. 

U nastavku donosimo detalje o cijeni terena:

image
Nikola Brboleža/Cropix

- U obuhvatu građevne čestice radne oznake 40, nalaze se dva zemljišta u vlasništvu tvrtke "Dal-Kon ing" te osam četvornih metara puta i cesta u gradskom vlasništvu. 

Udio gradskog zemljišta u građevnoj čestici, ukupne površine 1570 četvornih metara iznosi ukupno 8 četvornih metara što je manje od 50 posto površine građevinske čestice - navedeno je iz Banovine. 

Prema procjembenom elaboratu Agencije "Mijanović" utvrđena je tržišna vrijednost kako slijedi: parcela površine tri četvorna metra u iznosu od 2600 eura (866,67 eura po kvadratu), zemljište površine dva četvorna metra u iznosu od 1730 eura (865 eura po kvadratu) i parcela površine tri četvorna metra u iznosu od 2600 eura (866,67 eura po kvadratu), odnosno ukupno 6930 eura. 

Grad Split odlučio je Kotarcu po navedenoj cijeni prodati čestice zemljišta u svrhu formiranja građevne čestice na području Žnjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 04:24