StoryEditorOCM
SplitNIŠTA NISU NAUČILI!

Ovim stravičnim porukama splitski osmaši se opraštaju od nastavnika, ravnateljica je zgrožena: ‘Zvali smo policiju...‘

Piše PETRA KLARIĆ
21. lipnja 2024. - 10:37

Zadnji je dan škole, posebno je to važan dan osmašima koji će danas po posljednji put sjesti u osnovnoškolske klupe. Svi oni na neki način taj dan obilježavaju, najčešće nekakvim druženjem, ponekad i pokojom bezazlenom psinom. No, nekolicina osmaša Osnovne škole "Marjan" odlučila je zadnji dan škole obilježiti na zaista neprimjeren način. 

Naime, na ogradu igrališta u blizini škole postavili su nekoliko potpuno neprimjerenih natpisa u kojima spominju ravnateljicu i neke profesore. Sadržaj natpisa nećemo prenositi jer je zaista vulgaran, ali možemo reći da svakako nije primjeren djeci od 13 ili 14 godina. 

- Uz ovakvu mladost se ne moramo brinuti za budućnost jer je nemamo - komentirao nam je slučaj čitatelj koji je snimio ovaj užas.

Zbog cijele situacije kontaktirali smo i ravnateljicu Zdenku Barović, koja kaže da u 43 godine svog radnog staža nije doživjela ovakvo što. 

image
Duje Klarić/Cropix

- Što da vam kažem, ja sam na bolovanju i cijelo jutro sam u kontaktu s kolegama iz škole. Nisam ovo nikada doživjela, a radim 43 godine, ovo je govor mržnje. Zvali smo zbog svega i policiju, ali i roditelje učenika - kazala nam je ravnateljica.

Cijeli incident, dakle,  prijavljen je policiji. O samom incidentu s natpisima nisu nam odmah mogli dati više informacija, ali su oko 7.30 sati zaprimili prijavu da se ispred škole koristila pirotehnika. Po pitanju pirotehnike pri dolasku nisu pronašli elemente za daljnje postupanje.

- Danas smo pojačano smo angažirani kako bismo prevenirali sve moguće incidente, nadamo se da do njih neće doći jer je velik broj kolega na terenu - kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

image

Osnovna škola Marjan

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 14:33