StoryEditorOCM
Splitsvega će bit...

Ove srijede otvara se Splićanima omiljeno kino! Program je top, već u prva dva tjedna očekuju nas filmske poslastice...

Piše SPLIT SD
28. svibnja 2024. - 16:31

Splićanima srcu priraslo ljetno kino Bačvice, ove srijede, 29. svibnja, otvara svoju novu sezonu. Otvaranje će biti zagarantirano dobro, s obzirom da nam donosi projekciju modernog klasika "Vječni sjaj nepobjedivog uma" koji ove 2024. godine slavi dva desetljeća od svoje premijere. Prve posjetitelje očekuje popust na piće, ali i nagradna igra u kojoj mogu osvojiti ulaznice za FMFS.

U prvom tjednu programa prikazuje se i domaći klasik "Vlak bez voznog reda" nedavno preminulog velikana domaćega filma Veljka Bulajića, i to u sklopu Mjeseca domaćeg filma koji se u svibnju održava u kinima diljem Hrvatske.

image
Paun Paunović/Cropix

- Ljetno kino Bačvice zadnjih godina postalo je i nacionalno važna pozornica za premijere novih domaćih filmova. Tako nas i ovo ljeto očekuju brojna gostovanja, a prvo nam u četvrtak 6. lipnja stiže dokumentarni film "Lijepi i dragi ljudi". Redatelj Igor Mirković godinama je pratio akcije fotografa Šime Strikomana i njegov projekt Milenijske fotografije. Na premijeri će nam se uz redatelja i producenta, pridružiti i osobno Šime Strikoman - najavljeno je iz Kina Mediteran.

I u ovoj sezoni, utorkom nas čeka program klasike "Kinoteka na Bačvicama", a prvo ćemo gledati kultni "Paris, Texas" Wima Wendersa snimljenog prije četrdeset godina. Tek nekoliko dana poslije stiže i novi hvaljeni film istog autora, "Savršeni dani". Wim Wenders za film "Savršeni dani" bio je nominiran za Oscara i osvojio je dvije nagrade u Cannesu.

image
Nikola Vilić/Cropix

Tijekom prva dva tjedna sezone na Bačvicama ni ljubitelji komercijalnih filmova neće biti razočarani jer stižu "Furiosa: Pobješnjeli Max Saga", planetarno poznati film Georgea Millera koji nas vraća u ikonični distopijski svijet stvoren prije više od 30 godina s kultnim filmovima Mad Max, a izdvaja se i "Kaskader", urnebesna akcijska komedija sa spektakularnim kaskaderskim vratolomijama. Ljubitelji kultnog "Planeta majmuna" obradovat će se novom nastavku naziva "Planet majmuna: Novo kraljevstvo".

image
Paun Paunović/Cropix

Najmlađe posjetitelje očekuje legendarni "Garfield" koji se prvog dana lipnja prikazuje u sinkroniziranoj verziji, a jednom od mačaka glas je posudio i u zadnje vrijeme najpopularniji Hrvat Baby Lasagna.

Blagajna kina otvara se sat vremena prije svake projekcije, a svi ljubitelji filmova koji namjeravaju često ići u kino tijekom iduća tri i po mjeseca popust od jednog eura po ulaznici mogu osigurati izradom karticom vjernosti. Bogati program kina sa svim detaljima dostupan je na http://www.kinomediteran.hr/ kao i online ulaznice za sve projekcije.

Program Ljetnog kina Bačvice održava se uz potporu Grada Splita, TZ Grada Splita, TZ Splitsko-dalmatinske županije te Hrvatskog audiovizualnog centra.

Jedva čekamo opet uživati u filmskim klasicima među borovima na našim Bačvicama. Veselimo se velikom broju splitskih filmofila i lijepom ambijentu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 23:13