StoryEditorOCM
SplitTko je jamio, jamio

Nevjerojatno gdje smo sve danas, prvog dana Ultre, pronašli slobodne apartmane u Splitu i okolici. A tek cijene...

Piše Mirela Goreta
12. srpnja 2024. - 16:01

Tko je jamio goste, jamio je u najatraktivnijem splitskom terminu u ljetnoj sezoni. Večeras starta Ultra, a svi oni koji u posljednji trenutak požele provesti vikend u gradu pod Marjanom ne moraju brinuti, jer praznih apartmana - ima.

Iako Booking.com ukazuje kako je od 12. do 15. srpnja rezervirano 97 posto splitskog smještaja, podastire i podatak kako ih je u tom terminu slobodno osamdesetak za one s budžetom od 60-200 eura po noćenju za dvoje. Neki lijepo uređeni s odličnim ocjenama još čekaju svoje last minute rezervacije.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Eno jedan na Poljani kneza Trpimira po cijeni od 369 eura (tri noćenja) za par, s jako dobrom ukupnom ocjenom na Booking-u (8.5). Lagano pješice do Parka mladeži na Ultru, a bome nije daleko ni do plaže na Bačvicama. Kud ćeš bolje. Ima sve - čak i veliki balkon i pogled na more.

Parovi, navodi se oglasu, rado biraju ovu lokaciju, ocjenjuju je s čak 9.7 i zato nevjerojatno, u osvit desete obljetnice splitske Ultre, zvuči činjenica da je slobodan. I na Radmilovićevoj širini predivan, novouređen studio apartman ovaj vikend (tri noćenja za dvoje odraslih) košta 352 eura. Još čeka svoje goste.

image
Ahmet Kalajdžić/

Mjesta ima i u najjeftinijem hostelu, onom na Spinutu - dvokrevetna studentska soba za noćenja petak/subota/nedjelja košta 203 eura, dok se u ostalim hostelima mahom nude kreveti u spavanicama. Tri dana ovog vikenda za dvoje cijene se za iznos od 360 eura.

Svega danas, uoči starta prve večeri Ultre, u ponudi i u okolici Splita. Primjerice, jedan apartman u Slatinama nudi se ovaj vikend po sniženoj cijeni za 231 euro. U Podstrani drugi, isti takav u studio verziji od dvadesetak i nešto kvadrata, je tristotinjak eura, a može ih se naći i po 20-30 eura nižoj cijeni.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Cijene u last minuteu klize prema dolje za 10-20 posto, pa je tako moguće u Kaštel Lukšiću iznajmiti dvokrevetnu sobu s kupaonicom za 238 eura (uključen je i doručak), u Kaštel Štafiliću za 243 eura. I u Trogiru se, u Ultra terminu, mogu pronaći studio apartmani za 80-ak eura po noćenju za dvije osobe, baš kao i u Jesenicama, Seget Vranjici, Dugom Ratu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 12:00