StoryEditorOCM
Splitsizifov posao

Neobjašnjiva odluka splitskog suca; policija u godinu istog vozača uhvatila 4 puta pijanog. Ovako je presudio...

Piše Ivica Marković
27. kolovoza 2024. - 11:33

Ponekad nam se zaista čini da djelatnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske (PU SD) rade Sizifov posao ili kako bismo kod nas rekli prilivaju iz "šupljeg u prazno". 

E, tako su i nedavno gotovo "prilivali iz šupljeg u prazno", kada su u nedjelju, 25. kolovoza oko 4 sata na području Splita zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom, iako je u krvi imao alkohola u iznosu od 1,19 promila u litri izdahnutog zraka, a odbio se podvrgnuti testiranju prisutnosti droge u organizmu. Također kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Daljnjom provjerom dokumenata policijski službenici utvrdili su da je 48-godišnjak u manje od godinu dana četiri puta sankcioniran zbog vožnje pod utjecajem alkohola pa je zbog toga uhićen i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nakon što je "došao sebi" odveden je na Općinski prekršajni sud.

image

Alkohol u krvi kumuje ovakvim prizorima

Cropix/Ilustracija

Policija je od Suda tražila njegovo zadržavanje zbog postojanja sumnje u ponavljanje prekršaja i izricanje kazne zatvora. Nakon dovođenja na sud, odlukom dežurnog suca 48-godišnjak je pušten na slobodu.

Već kada spominjemo da je 48-godišnjak četiri puta u manje od godinu dana zatečen kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola, onda je red i napisati kada je to bilo i koliko je alkohola imao u krvi.

Interesantno je da je svaki puta zaustavljen u kasnim noćnim satima.

Prvi puta se to dogodilo 30. listopada 2023. godine, kada je u pola noći "napuhao" 0,85 promila. Drugi puta je zaustavljen samo sedam dana poslije, točnije 6. studenoga u 3 sata noću, kada mu je u krvi izmjereno 1,27 promila, a treći puta je "puhao i napuhao" 17. srpnja 2024., u 1.25 sati, kada mu je u krvi izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi. Sada, zadnje, četvrto "puhanje" mu je bilo, kako smo napisali 25. kolovoza ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 13:52