StoryEditorOCM
SplitAPARTMANI NA UDARU

Ne smiruju se strasti oko zakona o apartmanima, stručnjakinja iz Splita: Slijedi novi val iseljavanja za spas nekretnina

Piše Mirela Goreta
13. rujna 2024. - 07:34

U jeku potpisivanja online peticije protiv zabrane apartmana u zgradama u režiji Građanske inicijative “Spasimo male obiteljske iznajmljivače”, koja je stala u obranu slobode privatnog vlasništva, Nacrt prijedloga zakona o upravljanju i održavanju zgrada komentirao je Nedo Pinezić, iskusni privatni iznajmljivač s Krka, a ujedno i turistički stručnjak i promotor vrijednosti obiteljskog turizma u Hrvatskoj.

"U kokpit turizma sjeli su piloti bez iskustva, strasti i vještine. Voze nas sirovom snagom kapitala kroz uske ceste zavičaja i dižu veliku prašinu od koje se ne vidi ništa sa strane. Otvoren je samo kratki horizont do idućeg zavoja. U bjesomučnoj jurnjavi ispadaju putnici, ruše se ograde, gazi se cvijeće, ali ništa nije važnije od pobjede. Po svaku cijenu...", oglasio se Pinezić na svom Facebooku.

Bura se osobito digla oko odredbe prema kojoj će svi vlasnici stanova, koji svoje nekretnine u višestambenim zgradama žele pretvoriti u turističke apartmane ili ih dati u najam stranim radnicima, za to morati ishoditi suglasnost vlasnika najmanje 80 posto ukupne površine zgrade te obavezno i suglasnost najbližih susjeda. Tim bi se potezom, nada se Vlada, stalo na kraj hiperinflaciji turističkog smještaja i povećao udio stambenog fonda namijenjenog dugoročnom najmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 07:34