StoryEditorOCM
Splitsplitska policija

Naivni 73-godišnjak nasjeo na prevaru; ponadao se da je dobio veliku svotu novca, na kraju ostao bez čak 15 tisuća eura!

Piše SPLIT SD
14. kolovoza 2024. - 10:45

Splitska policija je zaprimila prijavu oštećenog 73-godišnjaka koji je prijavio računalnu prijevaru.

Naime, spomenuti muškarac je prijavio da ga je nazvala nepoznata muška osoba rekavši mu da je dobio novčanu nagradu u iznosu od 7000 eura na ime ulaganja u bitcoine, ali da je potrebno radi isplate da preko mobilne društvene mreže pošalje uslikanu bankovnu karticu s obje strane.

Kad je to učinio, nakon nekog vremena je shvatio da je prevaren jer mu je s računa podignut iznos veći od 15 tisuća eura. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

- Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara. Budite sumnjičavi i ne uplaćujte novac dok niste sigurni u vjerodostojnost osobe s kojom ostvarujete komunikaciju. Ukoliko sumnjate na prijevaru, pozivamo građane da svaki takav način komunikacije prijave policiji - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajte kako i na koji način se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 12:54