StoryEditorOCM
SplitNERADNI DAN

Na blagdan Velike Gospe zatvorene gotovo sve trgovine u Splitu, ali postoje dvije iznimke. Evo gdje ćete moći u kupovinu

Piše SPLIT SD
14. kolovoza 2024. - 20:16

Stiže nam blagdan Velike Gospe, a kako novi Zakon o trgovini trgovinama uglavnom ne dozvoljava rad blagdanima, većina njih u Splitu će biti zatvorena. Izuzeće od ove odluke ima tek nekoliko trgovina u Splitu.

Kako stoji u Zakonu o trgovini, prodajni objekti zatvoreni su blagdanima. No, neke trgovine ipak mogu raditi. Radi se o trgovinama koje se nalaze u sklopu željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, luka otvorenih za javni promet, luka unutarnje plovidbe brodova, zrakoplova i trajekata za prijevoz osoba i vozila, benzinskih postaja, bolnica, hotela, vjerskih i kulturnih ustanova te drugih subjekata u kulturi, muzeja, centara za posjetitelje, odnosno interpretacijskih centara, nautičkih marina, kampova i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u Splitu će raditi samo Ribola na Gatu sv. Duje i Studenac koji se nalazi u sklopu kampa u Stobreču, oba dućana od 7 do 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 05:17