StoryEditorOCM
SplitNA INTENZIVNOJ

Loše vijesti iz KBC-a Split: ‘Umirovljeni general Luka Džanko životno je ugrožen nakon teške prometne nesreće...‘

Piše A. P.
4. lipnja 2024. - 13:42

Umirovljeni general HV-a Luka Džanko koji je u nedjelju ozlijeđen u prometnoj nesreći životno je ugrožen i nalazi se u KBC-u Split.

- General Džanko hospitaliziran je u Jedinici intezivnog liječenja KBC-a Split. Životno je ugrožen i vodeća je ozljeda glave - kazala nam je Kristina Bitanga, glasnogovornica splitske bolnice.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u nedjelju popodne oko 17:15 sati na cesti Plano - Prgomet na predju Labinske Drage.

General Džanko jučer je bio u Perkoviću i radio na svom imanju, a njegovi prijatelji kažu da se mještanima žalio na glavobolju, piše Dalmatinski portal.

image
Boris Kovacev/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Vladimir Dugandzic/Cropix

General Luka Džanko posljednji je živući zapovjednik Južnog bojišta. 

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju koji je dao prije dvije godine legendarni zapovjednik se prisjetio i najgorih dana koje je prošao na Južnom bojištu:

"Sedmi na osmi studenoga 1991. bilo je najgore, mi smo tad bili izgubili Stolove, visoravan u zaleđu Neuma. Njihovi tenkovi su već izašli gore, slušamo im razgovor preko veze i govore da idu brati mandarine u Metković. Izašli smo tad na osmatranje dalekozorom izvidnik, topnik Marko Rajčić i ja. Kaže mi Marko da imamo nešto granata i da bi ih on, ako dozvolim, rado pokrio dok večeraju. Direktnim pogocima otjerali smo ih tad sa Stolova, bilo ih je puno ranjenih i mrtvih. Da su im ostali u rukama Stolovi bila bi im otvorena za prodor čitava neretvanska ravnica, sve do Ploča....", kazao je.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 11:08