StoryEditorOCM
Splitnasred marmontove

Jakov Prkić se ruga: ‘Ovakve situacije nisu bile moguće dok je bila živa pokojna Dnevna doza splitskog nereda...‘

Piše SPLIT SD
17. rujna 2024. - 12:29

Županijski vijećnik stranke Direkt Jakov Prkić na svom Facebook profilu objavio je sliku koša za smeće koji stoji nasred Marmontove, te poručio kako Split desetljećima ne vodi brigu o održavanju kako treba.

- Možda ste se vi koji dođete do centra grada i prošetate Marmontovom pitali zašto ovaj lijepi koš stoji gotovo na sred ulice. Nije to umjetnička instalacija, a ni mladenački hir nestašnih turista. Taj koš za otpatke spašava šetače od pada i težih ozljeda jer se poklopac toliko ulegnuo da se lako može zapeti i pasti.

image
Facebook

Sve bi bilo razumljivo da ovaj koš tu ne stoji tjednima, da ne kažem mjesecima. I sad ćemo opet gledati mučne scene u kojima građani pod okriljem mraka popravljaju oštećenje, istovremeno strahujući kako će ih kazniti komunalni redari.

Ovakve situacije nisu bile moguće dok je bila živa pok. Dnevna doza splitskog nereda. Od kada je preminula samo red, rad i disciplina vladaju našim ulicama.

Šalu na stranu. Naš grad desetljećima ne vodi brigu o održavanju kako treba. Spremni smo uložiti milijune u izgradnju, a nakon toga nemamo desetke tisuća za redovito održavanje. Ovaj koš nije iznimka, već redovita pojava. Nažalost ima i gorih slučajeva - napisao je Prkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 12:29