StoryEditorOCM
Splitprekršajni nalog

Epilog obračuna na splitskom štekatu, ‘radile‘ su i šake i čaše: nećakinja poznate liječnice mora platiti kaznu...

Piše Mario Matana
26. rujna 2024. - 19:58

Niti šest mjeseci od incidenta na splitskoj Rivi, jedna od sudionica ‘barufe‘ osuđena je pred Prekršajnim sudom u Splitu: Anamarija Stanić (43), specijalistica nacionalne sigurnosti i nećakinja poznate splitske liječnice Marije Divić (60) s kojom se nalazila u društvu na štekatu tog sunčanog proljetnog dana, zbog narušavanja javnog reda i mira dobila je 300 eura kazne. Na prekršajni nalog suda zasad nije bilo žalbi, a hoće li ova kazna postati pravomoćna ostaje vidjeti.

Napadač na Rivi napao poznatu splitsku ginekologinju! Donosimo detalje brutalnog incidenta, okidač za šake bio je...

A nekadašnjih 2250 kuna mlađa žena mora platiti jer se Tomislavu Lozi (66), umirovljenom profesoru hrvatskog jezika koji je čuo što dvije žene razgovaraju pa se ‘uključio‘, obratila biranim riječima. ‘‘Pu.. ku..c, pi... ti materina ćorava, je... ti mater!

Navodno su teta i nećakinja glasno kritizirale aktualnu vlast (državnu naime), što je izazvalo profesora na reakciju. Prvo su se verbalno sukobili, kako bi se reklo policijskim žargonom, a zapravo bi se reklo u narodu da su se popi......., ali onda su proradile i šake.

image

Mjesto gdje su žene napadnute

Božidar Lončar

Evo tko je muškarac koji se sukobio s dvije žene na Rivi, poznati je Splićanin. Događa li se totalni preokret u slučaju?

On je na koncu kazneno prijavljen (još nije podignuta optužnica) zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda. Prema policiji, bacio je čašu prema ženama, a jednu je i udario šakom, Mariju Divić naime. Obje su inače zadobile ogrebotine na glavi te je u bolnici to konstatirano kao lakša ozljeda. Čašu je, branila se Stanić, bacila u strahu jer je Lozo krenuo rabijatnog izgleda prema njihovom stolu.

Ovo su akteri uključeni u napad na Rivi: nasilnik na policiji, napao je aktivisticu Javnog dobra, javili se iz stranke

Zanimljivo je međutim napomenuti i kako je Lozina strana podigla kaznenu prijavu jer tvrde kako je mlađa žena bacila čašu prema njemu, od čega je zadobio porezotine brade i vrata. No, ta je prijava odbačena...

Navodno ga je netko s leđa udario bocom, no te okolnosti nisu utvrđene jer protiv ginekologinje poznate po borbi za prava liječnika (pogotovo primarne medicine) nije pokrenut ni prekršajni ni kazneni postupak, a njena nećakinja je evo završila s 300 eura kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 19:59