StoryEditorOCM
SplitAVANTURA

Dva Splićanina sjela u kajak i plovila po najvećoj vrućini prema Braču. Satima su veslali, približio im se trajekt...

Piše SPLIT SD
3. rujna 2024. - 14:54

Dvojica prijatelja iz Splita upustila su se u pomalo ludu avanturu - sjeli su u kajak i veslali od Splita do Supetra na Braču. Putem im je ozbiljno blizu prošao trajekt. 

- Može li se kajakom od Splita do Brača? Odgovor na to pitanje me je uvijek zanimao pa smo prijatelj i ja to stvarno odlučili napraviti. Plan je bio krenuti sa splitskih Bačvica u zoru i kajakirati 20 kilometara do Supetra. Onda smo trebali u Supetru ukrcati se na trajekt i njime se vratiti do Splita. I tako smo krenuli.

image

I N S T A G R A M

Iako je jedan trajekt krenuo preblizu nama za naš ukus, ostatak puta preko Bračkog kanala bio je lagan. Sunce je pržilo, morali smo se baciti u more svakih nekoliko minuta. Nakon puno veslanja nismo mogli pronaći ni jednu udobnu poziciju u kajaku. Napokon smo oko podne stigli do Supetra. Ukupna duljina rute bila je 21,3 kilometra i trebalo nam je šest sati. 

image

I N S T A G R A M

image

I N S T A G R A M

- Nemojte se, molim vas, olako upuštati u ovakve avanture. Mi smo dosta planirali i uzeli dosta mjera zaštite prije odlaska. Osim toga, nije ni lako kondicijski šest sati kajakirati, pa molim vas nemojte da čujem nove priče o ljudima koji su probali "luftićem" doći do Brača i onda ih je spašavao HGSS? - naveli su mladići. 

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 00:15