StoryEditorOCM
Splitodlazak

Danas je posljednji ispraćaj Dejana Kružića: trajno je obilježio naša sjećanja na njegov iznimni život

Piše T. Ga.
11. lipnja 2024. - 11:17

Ugledni sveučilišni profesor i ekonomist dr. Dejan Kružić bit će pokopan u utorak (danas) u 15 sati na splitskom groblju Lovrinac. U srijedu (sutra) u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu održat će se komemoracija u spomen na omiljenog profesora. 

- Profesor Dejan Kružić je kroz desetljeća rada na fakultetu ostavio neizbrisiv trag na generacije studenata i kolega. Njegova posvećenost i doprinos njegovu fakultetu i Splitu trajno će obilježiti naša sjećanja na njegov iznimni život - napisali su na Ekonomskom fakultetu.

Dr. Dejan Kružić iznenada je preminuo u subotu 8. lipnja 2024. u 70. godini. Radio je kao ekonomist u splitskom škveru. Vodio je Katedru za menedžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu. U Poglavarstvu grada Splita je 2003. godine uveo red u gradsku blagajnu, te je Split te godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao dug. Radio je u Hajduku, bio je direktor Slobodne Dalmacije. Zadnjih godina borio se za rješavanje problema Spaladium Arene kako bi Grad Split zaštitio od gubitka više od 600 milijuna kuna. Ove godine je dobio nagradu Grada Splita za životno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:27