StoryEditorOCM
Splitčestitamo!

Antonio Juričić dobitnik je godišnje nagrade za novinarstvo! Pravim pitanjima doveo do promjena u sudačkoj organizaciji

Piše SPLIT SD
17. lipnja 2024. - 20:45

Antonio Juričić dobitnik je godišnje nagrade za novinarstvo "Miljenko Smoje". Nagradu mu je uručila glavna urednica Sandra Lapenda Lemo na svečanoj proslavi 81. rođendana Slobodne Dalmacije u predivnom ambijentu hotela "Briig". 

Antonio Juričić od 2019. godine radi kao novinar sportske rubrike Slobodne Dalmacije, a u svojim tekstovima najviše se bavi analizama utakmica i novostima vezanim uz Hajduk, ali i uz hrvatski nogomet općenito. 

image

Nagrada ide u prave ruke!

Tom Dubravec/Cropix

Svojim britkim analizama oduševljava sportski svijet, te se pokazao kao jedan od najznačajnijih komentatora Hajduka, a tijekom protekle nogometne sezone na YouTube kanalu Slobodne Dalmacije pokrenuo je i emisiju "U međuprostoru", u kojoj na zanimljiv, ali malo drukčiji način gledateljima pruža svoj stručni pogled na utakmice. 

Osim novom emisijom i brojnim kvalitetnim tekstovima, Antonio se protekle godine istaknuo i dobio najveće pohvale od čitatelja i svojih kolega kad je inzistirao na raščišćavanju situacije vezane uz aferu VAR te je, postavivši prava i neugodna pitanja, doveo do promjena u samom vrhu sudačke organizacije.

image
Sasa Buric/Cropix
image

Sandra Lapenda Lemo uručila je nagradu mladoj novinarskoj uzdanici Slobodne

Tom Dubravec/Cropix

Antonio je također, osim što je svojim pitanjima "izrešetao" Marića, u svojim tekstovima predsjednika Komisije nogometnih sudaca dva puta uhvatio u laži oko spornih situacija vezano za ovu aferu, koja je na kraju završila ostavkom Brune Marića.

- Zahvaljujem žiriju na ovoj nagradi koju mi je velika čast primiti. Ja smatram da sam samo postavljao prava pitanja u pravo vrijeme, te bih zato pozvao sve moje kolege da nikad ne prestanu postavljati prava pitanja, jer ako ih mi prestanemo postavljati onda smo u gadnom problemu- poručio je Antonio Juričić u svom govoru okupljenima 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 21:06