StoryEditorOCM
OtociPostirski The View

Najbolji svjetski harmonikaš večeras nastupa na Braču i to - potpuno besplatno! Ako ste negdje u blizini, još stignete

Piše Sandra Barčot
21. lipnja 2024. - 18:53

Najbolji svjetski harmonikaš Nihad Hrustanbegović, ljetuje u postirskom hotelu The View, gdje će večeras održati besplatan nastup.

Muzičar, umjetnik svjetskog renomena, rođen je u Bosni i Hercegovini, no trenutno sa adresom u Nizozemskoj, nastupa diljem svijeta. Sva njegova djela su ovjenčana nagradama, te ima šest samostalnih albuma za harmoniku dok je kao kompozitor snimio i tri klavirska albuma, a mnoge njegove kompzicije su svoje mjesto našla i u finsmskoj industriji.

Ovaj 51-godišnji virtuoz na harmonici, dobitnik je i brojnih priznanja za filmsku muziku.

Kako zvuči uživo, večeras će upravo Bračani, Postirani imati priliku čuti u prostoru hotela The View, i to bez kupnja ulaznice, a početak koncerta je zakazan za 20 sati.

Usporedbe radi, njegovi nastupi koštaju po deset tisuća eura, dok će on Postiranima to sve prirediti besplatno.

- Kada su ga naša Postira fascinirala ljepotom, mirom i tišinom – komentar je domicilnih ljudi na ovaj potez harmonikaša Nihada Hrustanbegović, koji je i na odmoru odlučio održati koncert.

A radi se o prvom harmonikašu na svijetu koji je 2015. godine na koncertnoj harmonici izveo integralnu verziju “Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija,  glazbeniku koji je nastupao i sa Grace Jones, muzičaru koji je imao koncerte u svim najpoznatijm koncertnim dvoranama diljem svijeta, eto večeras će se predstaviti i Postiranima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:58