StoryEditorOCM
Otociu redovnom postupku

Giljo se na TikToku hvalio pištoljem i tučnjavom u Hvaru: sud ga odbio poslati u pritvor, policija traži najveću kaznu

Piše Vijesti SD
19. lipnja 2024. - 20:36

Nakon što je na TikToku objavio video u kojem s hvali sudjelovanjem u tučnjavi u Hvaru uhićen je 43-godišnji Ivan Giljanović, zvani Giljo. Riječ je o čovjeku koji slovi kao pripadnik splitske kriminalne scene - piše N1 Info.

Giljanović je na snimci s TikToka priznao sukobljavanje na Hvaru, ali i posjedovanje oružja. S njim je u društvu bio i Kristijan Golubović, jedan od rijetkih preživjelih pripadnika krim-miljea iz 1990-ih godina. Prije Giljanovićeve objave pojavila se i snimka same tučnjave. Sada je policija potvrdila da su upravo temeljem javno objavljene snimke sukoba jučer započela istraživanje, te utvrdila identitet svih sudionika.

Do okršaja je navodno došlo oko vezova, no policija to nije potvrdila već su objavili da su se 43-godišnjak i 37-godišnjak sukobili, te na taj način remetili javni red i mir.

- Zbog postojanje sumnje u posjedovanje ilegalnog oružja, temeljem naredbe suda u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana kojeg koristi 43-godišnji muškarac na trogirskom području i od njega je oduzeto vatreno oružje pištolj-revolver kojeg ilegalno posjeduje, te tri komada streljiva. Utvrđeno je da je ostvario obilježja dva prekršaja iz čl. 11 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina - navode iz PU splitsko-dalmatinske.

U optužnom prijedlogu policija za Giljanovića traži maksimalnih 30 dana zatvora za kršenje javnog reda i mira, te još 60 dana zatvora zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

- S obzirom na raniju prekršajnu i kaznenu prijavljivanost i okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, tražili smo da se 43-godišnjaku odredi zadržavanje. U odnosu na prijavljenog 37-godišnjaka predložili smo izricanje novčane kazne.

Obojica su danas uz optužni prijedlog odvedena na sud. Nije usvojeno traženje za zadržavanje, predmet je stavljen u redovni postupak - potvrđeno je iz policije, piše N1 Info.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 20:51