StoryEditorOCM
OtociKVADRATI ZA LIKARA

Grad Vis daje stan liječniku po nevjerojatnoj cijeni, najam je prava sitnica, a korisnik će imati još jednu pogodnost

Piše Sandra Barčot
5. lipnja 2024. - 20:40

Strategija gradnje stanova, osiguravanje životnog prostora mladim obiteljima, te uređenje i najam stanova za stručni kadar čije su usluge neophodne za život na otoku, Gradu Visu donijeli su odlične demografske rezultate.

Minule dvije godine tako su "bogatiji” za 35 novih stanova, a plan je istom brojkom "zaokružiti” i sljedeće dvije godine.

Zadovoljni rezultatima

- Sedamdeset stanova je brojka kojom smo zadovoljni, i mogu reći Vis je perjanica kako riješiti problem demografije. Stanovi, mjesto za dijete u vrtiću, škola i dvorana... potpore novorođenčadi, stipendije učenicima i studentima. Sve se može i treba napraviti za svoje građane - direktan je Ivo Radica, gradonačelnik iz kvote HDZ-a.

image

Gradonačelnik Ivo Radica nedavno je otvorio i novu Gradsku i školsku sportsku dvoranu Šime Poduje 

Bruno Konjević/Cropix

Radica je prvi čovjek otočnog grada na sjevernoj strani Visa, kojeg upravo čeka potpisivanje ugovora sa Splitsko-dalmatinskom županijom, preciznije sa regionalnom ustanovom Dom zdravlja o davanju u najam još jednog stana za liječnika.

- Sistemom poticane stanogradnje izgrađene su tri zgrade sa 22 POS-ova stana, od kojih smo mi kao grad otkupili deset stanova za kadrove koji nam trebaju na otoku.

U osam stanova već su smješteni stručni kadrovi, u devetom je također liječnica i to obiteljske medicine, a sada ćemo i taj deseti stan dati u najam za potrebe Doma zdravlja, odnosno medicinskog osoblja. Radi se o stanu od 51,40 metra kvadratna za kojeg će biti cijena najma umanjena za pola iznosa redovite cijene, znači 153,50 eura mjesečno - iznosi nam brojke viški čelnik, dodajući i ovo:

Dugoročni najam

- Ovi stanovi su svi za dugoročni najam, a ako ga sutra stanari žele otkupiti, to će im biti omogućeno po tržišnoj cijeni u tom vremenu, sa umanjenjem onog iznosa kojeg su plaćali kao cijenu najma.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Ujedno je gradska uprava uredila još 13 stanova u bivšoj JNA vojarni Samogor, što su sve proveli vlastitim sredstvima, dok im je u planu u istom prostoru "srediti” još 30 stambenih jedinica.

- Uz tih 30 stanova, gradit ćemo još pet u samom centru grada Visa, iza gradskog parka, te ćemo za dvije godine raspolagati sa novih 35 stambenih jedinica za naše mlade obitelji, ili za potrebne kadrove. A trenutno nas čeka potpisivanje ugovora s Domom zdravlja za stan za liječnika. To vam je sinergija regionalne i lokalne samouprave - naglašava Ivo Radica, prvi čovjek grada Visa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 08:41