StoryEditorOCM
Obalau petak kraj Müllera

Zrinka i Tomislav zovu na prosvjed: ‘Dite nam je udario auto na pješačkom u Omišu. Imala je operaciju, ali je ŽIVA...‘

Piše Petra Klarić
12. rujna 2024. - 20:31

Zrinka i Tomislav Sladojević roditelji su 15-godišnje djevojke koju je krajem kolovoza na pješačkom prijelazu pokraj drogerije Müller u Omišu udario automobil. Djevojka je zbog posljedica udara morala operirati rame i natučena je po cijelom tijelu, a njezini su roditelji odlučili da neće šutjeti i čekati da netko nastrada na kobnom pješačkom prijelazu – u petak, 13. rujna, u 17.30 organiziraju mirni prosvjed!

"Dragi moji sugrađani, u petak, 13. 9., u 17.30 organiziramo mirni prosvjed u cilju poboljšanja stanja na prometnicama grada Omiša. Okupljanje je na križanju pored trgovine Müller. Želimo bolje osvjetljenje ceste, a pogotovo pješačkih prijelaza, bolju signalizaciju te ugradnju nadzornih kamera za brzinu u svrhu zaštite svih građana, a pogotovo djece, koja su naše najveće blago.

Molim vas, okupimo se u što većem broju jer zajedno smo jači!" napisala je Zrinka na svojem Facebook profilu.

image
Osobna arhiva

Nešto ranije, dva dana nakon nesreće, na svojem je Facebook profilu otkrila što se dogodilo njezinoj kćeri, a već tada problematizirala je lošu osvijetljenost i manjak nadzornih kamera na tom dijelu Vukovarske ceste u Omišu. Njezinu kćer automobil je udario baš na kraju pješačkog prijelaza, a vozač nije vozio brzo, jer da je, kaže da bi posljedice bile puno gore.

Kao najveći problem roditelji ističu lošu vidljivost na cijelom potezu te ceste u Omišu, na kojoj ima 11 pješačkih prijelaza. Dodaju da netko tamo nastrada svaka dva mjeseca. Na sreću, njihova kći dobro se oporavlja od posljedica nemilog događaja.

Svakako, apeliraju da se po ovom pitanju hitno nešto učini, već su slali upite Hrvatskim cestama, Ministarstvu unutarnjih poslova i Gradu Omišu, čak su načuli da je neki projekt u pripremi, ali smatraju da to sve ide presporo. 

image

Sporni pješački prijelaz 

Ante Čizmić/Cropix

"Prije dvije večeri moje dite je udarilo auto na čuvenom pješačkom prijelazu kod Müllera, na kojem se više ni ne zna broj onih koji su nastradali. Imala je operaciju ramena, natučena je po cilom tijelu, ali je ŽIVA. Pitam se samo dokle, kad ćemo i oćemo li učiniti nešto ili ćemo samo gledati i čekati kad netko neće imati tu sreću da preživi pa onda pričati kako je bio dobar. Ljudi moji, nema ništa od toga, to svi znamo, danas se radi o mom ditetu, a sutra o vašem.

Probudimo se i zapitajmo se zašto je naš grad zadnja rupa na svirali, zašto je cila Podstrana koja se nalazi na cesti iste važnosti osvijetljena i zašto su postavljene nadzorne kamere? Je li do nas ili je do onih kojima smo dali glas da nas vode? Ja znam da neću ostati na ovome i da ću učiniti sve da se nešto promijeni nabolje. Nadam se da ćete mi biti podrška kad bude trebalo", napisala je nakon nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 23:13