StoryEditorOCM
ObalaODAZOVITE SE

Velika akcija u Makarskoj: prikuplja se 35 tisuća eura za trodnevne dermatološke preglede, evo kako će osigurati novac

30. svibnja 2024. - 20:19

Donacije od kupljenih ulaznica za koncert Big Banda i Vinka Ćemeraša, a koji će se u Makarskoj održati 1. lipnja u 20 sati u Apfel Areni, ali i brojne druge, Liga protiv raka Makarska Rivijera iskoristit će za trodnevne dermatološke preglede. Koncert se trebao održati na Spomeniku na Glavici, ali je premješten u Apfel Arenu, jer je najavljena kiša.

image

Koncert će se održati u Apfel Areni

Ivo Ravlić/Cropix

Predstavnici Lige razgovarali su sa prof. dr. sc. dermatološke onkologije, akademkinjom Mirnom Šitum koja bi u Makarsku dovela tim sastavljen od šest stručnjaka dermatologa, dvoje kirurga te medicinskih sestara.

Liječnica bi kroz tri dana sa svojim kolegama obavila najmanje 600 pregleda s time da bi sumnjive madeže odmah odstranjivala i slala ih na patohistološku dijagnozu.

Prema planu, liječnici bi svakog od tri dana radili od 8 do 20 sati, a pacijenti bi unaprijed dobili svoj termin kako bi se izbjegle gužve i nepotrebno čekanje. Cijena cijelog projekta košta 30.000 eura, a Liga protiv raka Makarska Rivijera donacijama mora skupiti 35.000 eura. Čim se novac skupi od donacija, akcije se mogu zakazati i ostvariti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 23:58