StoryEditorOCM
Obalaoni to zaslužuju

Trogirski vatrogasci imaju razloga za veselje; prvi su u državi potpisali novi Kolektivni ugovor. Ovo su detalji...

Piše SPLIT SD
25. rujna 2024. - 22:01

Javna vatrogasna postrojba Trogir prva je potpisala kolektivni ugovor temeljem novih pravilnika i uredbe koje je donijela Vlada RH i Glavni vatrogasni zapovjednik.

- Predstavnici Grada Trogira, s gradonačelnikom Antom Bilićem na čelu, pokazali su visoku razinu razumijevanja i važnosti za Vatrogasnu postrojbu, što se potvrdilo i ovim potpisivanjem.

image
Sindikat policije Hrvatske

Socijalni dijalog je neizmjerno bitan i mi u Sindikatu policije Hrvatske maksimalno ga potičemo u svim područjima. Vjerujemo u otvoren, konstruktivan razgovor i dogovor, a danas vidimo i rezultate - navedeno je u priopćenju Sindikata policije Hrvatske

Iz Sindikata naglašavaju kako je potpisivanje ovog kolektivnog ugovora iznimno značajno, ponajprije, jer je prepoznata važnost vatrogasnog sustava, vatrogasaca i njihove uloge u društveno – gospodarsko – sigurnosnom okruženju grada Trogira, a potom je, kako navode, poslana i snažna poruka zajedništva, suradnje, razumijevanja i međusobnog uvažavanja koje za rezultat ima iznalaženje rješenja u najtežim situacijama, u interesu građana i stanovnika grada Trogira.

image
Sindikat policije Hrvatske

- Novim kolektivnim ugovorom značajno su poboljšana materijalna prava radnika u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Trogir, a plaće vatrogasaca sada su u cijelosti usklađene s Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova, Uredbom o visini dodataka na osnovni koeficijent za radna mjesta profesionalnih vatrogasaca te s materijalnim pravima za državne službenike i namještenike - poručili su.

Zaključno su otkrili kako su kolektivnim ugovorom dodatno povećana materijalna prava radnika kroz dodatke na plaću, ugovaranje Božićnice i regresa, dara za Uskrs, naknade za topli obrok, povećanje jubilarnih nagrada, dara za djecu i ostalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 22:01