StoryEditorOCM
Obalaaglomeracija

Tri splitske tvrtke dobile posao od gotovo milijun i pol eura na velikom projektu, a profitirat će prvi susjedi

Piše ŽUPANIJA SD
11. rujna 2024. - 12:09

Putem provedenog otvorenog postupka javne nabave u okviru projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Kaštela – Trogir" posao "težak" 1.374.317,50 eura bez PDV-a dobile su tri tvrtke – TERESTRIKA d.o.o., AKVEDUKT d.o.o. i ŠKOLJERA d.o.o. Radi se o uslugama nadzora nad radovima iz paketa B već spomenutog projekta čiji je nositelj "Vodovod i kanalizacija" (ViK).
– Odabrana ponuda u potpunosti zadovoljava tražene uvjete iz dokumentacije o nabavi te odgovara tehničkim specifikacijama iz predmeta nabave i kriterijima za odabir ponude.

Usluge nadzora u okviru ovog ugovora obuhvaćaju usluge stručnog nadzora (građevinski, strojarski, elektro, geodetski i drugi) sukladno zakonima i važećim propisima te nadzor nad radovima koji se izvode sukladno ugovorima naručitelja – poručuju iz ViK-a. 

Radovi koji su predmet usluga nadzora po ovome ugovoru obuhvaćaju izgradnju sljedećih komunalnih vodnih građevina: izgradnja dijela kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela (K. Lukšić. K. Stari i K. Novi); izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbne mreže na području Segeta Donjeg i Seget Vranjica; izgradnja glavne i sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području naselja Slatine i zamjena hidromehaničke i elektroopreme postojećih crpnih stanica odvodnje aglomeracije Kaštela – Trogir; izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području općine Okrug; projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda "Čiovo" te rekonstrukcija pristupnog platoa južnog portala hidrotehničkog tunela "Čiovo".

Paket B dio je projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir", ukupne vrijednosti 244,8 milijuna eura (bez PDV-a), koji s 55,6 milijuna eura sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Nositelj ovog projekta, ujedno jedne od najvećih infrastrukturnih investicija u Republici Hrvatskoj, je "Vodovod i kanalizacija" Split, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i zelene tranzicije, Hrvatskim vodama, gradovima Kaštela, Trogir i Split, općinama Okrug i Seget te naseljem Slatine.

Realizacijom projekta aglomeracije Kaštela – Trogir, vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova proširit će se na dodatnih 7700 stanovnika (2548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 %, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 % na 97 %.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:16