StoryEditorOCM
ObalaNAJVAŽNIJI TRENUTAK

Svaka čast! Makarski prvašići čiji roditelji rade u hotelima bit će presretni prvog dana škole, evo što su im omogućili

Piše Dijana Turić
7. rujna 2024. - 19:16

Prvi dan nastave jako je važno iskustvo i velika promjena u životu djece koja prvi put sjedaju u školske klupe zbog čega im je posebno bitna prisutnost i podrška roditelja s kojima dijele taj poseban trenutak.

Stoga su turističke kompanije ‘‘Aminess Hotels & Resorts‘‘ koji u Makarskoj ima hotel ‘‘Aminess Khalani‘‘ i ‘‘Valamar‘‘ s makarskim hotelima ‘‘Dalmacija‘‘, ‘‘Meteor‘‘ i ‘‘Riviera‘‘ svim svojim zaposlenicima čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole, omogućili plaćeni dopust za prvi dan nastave.

image

‘Amines Khalani‘ ima niz olakšica za zaposlenike

Ivo Ravlić/Cropix

Kako kazuju iz ‘‘Aminessa‘‘, ovaj program pokrenut je prije nekoliko godina kao nadogradnja postojećih olakšica za zaposlenike s djecom, poput blagdanskog dara djeci u iznosu 140 eura i dara za rođenje djeteta.

Njime se nadilazi materijalna podrška djeci ‘‘Aminess‘‘ zaposlenika i osigurava im se ono najvažnije – druženje s roditeljima u najvažnijim trenucima.

Godišnji odmor zbog djece

Prema riječima Katice Šamije, direktorice ljudskih resursa u ‘‘Aminessu‘‘, prije uvođenja ovog programa uočili su da roditelji prvašića redovito koriste godišnji odmor kako bi bili uz svoju djecu na prvi dan nastave.

- Roditelji su nezaobilazan element početka školovanja svakog mališana, stoga smo odlučili osigurati im plaćeni dopust tog dana i olakšati planiranje poslovnih obveza - kazala je Šamija.

Stalno ulaganje u zadovoljstvo zaposlenika potvrđuje i činjenica da se više od 60 posto sezonskih radnika vraća raditi u ‘‘Aminess‘‘ tijekom iduće sezone. U porastu je i broj zaposlenika na neodređeno, kojih je ove godine za 17 posto više nego lani.

Za ovu godinu tako je ugovorena sezonska nagrada do 1120 eura, božićnica u iznosu od 600 eura, a dar u naravi do 133 eura.

Uz povećanje primanja, radnicima ‘‘Aminessa‘‘ osigurane su nematerijalne olakšice poput vrhunskih stručnih edukacija prilagođenih njihovim radnim mjestima, dva topla obroka dnevno i smještaj te plaćeni slobodan dan ženama povodom Dana žena.

image

I djelatnici ‘Valamara‘ Makarska čija su djeca prvašići, također neće raditi prvog dana nastave

Ivo Ravlić/Cropix

I ‘‘Valamar‘‘ brine o svojim zaposlenicima pa je slobodan dan za roditelje prvašića samo jedna u nizu pogodnosti koje osigurava zaposlenicima te tako kontinuirano vodi brigu o što kvalitetnijim uvjetima rada i ravnoteži poslovnog i privatnog života.

Već sedmu godinu za redom ‘‘Valamar‘‘ je jedina turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca te najpoželjniji poslodavac u turizmu i ugostiteljstvu.

Iz godine u godinu ‘‘Valamar‘‘ nastoji osigurati što bolje uvjete djelatnicima i što više novih, dodatnih pogodnosti.

Prošle godine ‘‘Valamar‘‘ je uveo program ‘‘Krov nad glavom‘‘ kojim je stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu ‘‘V+3‘‘ osigurana mogućnost dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno. Ove godine uvedena je nova pogodnost u sklopu mjere ‘‘Živi destinaciju‘‘ - dodatni financijski poticaj od 400 eura za lokalnu radnu snagu.

Takve inicijative su vrlo važne za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turizmu i ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj.

Za zadovoljstvo zaposlenika

Svojim djelatnicima ‘‘Valamar‘‘ osigurava i niz drugih pogodnosti poput igraonice za djecu zaposlenika, 30 posto popusta u vlastitim restoranima i barovima, popuste na sportske i wellness usluge, popust kod više od 300 vanjskih partnera, uključujući i pogodnosti kod banaka.

Time ‘‘Valamar‘‘ značajno utječe i podiže kvalitetu života i zadovoljstvo zaposlenika u destinacijama.

Turistička kompanija nastavila je s ulaganjima u zaposlenike pa je ove godine povećala osnovnu plaću za više od 5000 djelatnika.

Primanja za stručne pozicije – kuhara, konobara, recepcionara i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima u vrhu sezone iznosila su od 1400 do 2000 eura neto, dok su sobarice, pomoćni kuhari i konobari, kuhinjski radnici, serviri i zaposlenici na ostalim radnim mjestima primali mjesečnu plaću od 1000 do 1300 eura.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 11:12