StoryEditorOCM
Obalaprikupili novac

Solinjani dobrog srca spasili macu u užasnom stanju, od udaraca joj ispalo oko! Životinju mrcvarila djeca ispred škole?

Piše Stipe Šarić
18. rujna 2024. - 20:57

Na elektroničku adresu naše redakcije stigle su strašne fotografije mačke Oksi koja je zadobila teške ozljede zbog kojih je ostala i bez oka. A što se toga kako je došlo do njih tiče, napisano nam je kako ju je pored škole, navodno, brutalno isprebijala skupina djece iz OŠ Kraljice Jelene u Solinu. 

- Djeca iz Osnovne škole Kraljice Jelene u Solinu su brutalno isprebijala mačku pored škole, toliko da joj je oko ispalo od udaraca. Danas izbijeno oko mački, a sutra nekom djetetu - poručila je čitateljica.

image
Facebook

Vijest o ozlijeđenoj Oksi prvotno je objavljena prije nekoliko dana u Facebook grupi ‘Napuštene šapice-Solin‘ gdje se prikupljao novac potreban za njeno liječenje i operaciju.

- Oksi je odvedena u veterinara, napravljen je kompletan pregled, RTG, te je ustanovljeno da ima tri frakture na gornjoj i donjoj vilici, puknuta tri zuba i oko koje je iskočilo van. Toliko bola i tuge u svom životu ima, a tek su joj četiri mjeseca.

Ove je ozljede zadobila vrlo vjerojatno prije sedam dana, toliko veterinar kaže da je minimalno stara ozljeda. Sve u ustima joj je zagnojeno i upaljeno, a o oku da ne govorim.

Malena treba bit nekoliko dana na terapiji, te nakon toga ide na operaciju koja košta 1150 eura. Molim svih Vas koji ste rekli da ćete pomoći financijski da to zaista i napravite - navela je jedna korisnica, a odmah nakon objave javili su joj se brojni ljudi koji su bili željni pomoći. 

image
Facebook

-  Držimo fige. Nije puno, ali je od srca - napisala je jedna članica grupe.

- Uplaćeno, sretno mrvice mala - poručila je druga.

- Nadam se da će se skupiti dovoljno i da će se malena oporaviti - samo su neki od brojnih komentara.

Uplaćen je i veliki broj donacija, a jučer je objavljeno kako su prikupljeni potrebni novci za operaciju i liječenje malene Oksi.

Nakon tih sretnih vijesti, budući da se navodi da su mačku isprebijala djeca iz Osnovne škole Kraljice Jelene u Solinu, kontaktirali smo ravnateljicu Vesnu Ružić koja nam je odgovorila kako je za ovaj slučaj saznala preko medija.

- Apsolutno osuđujem svaki oblik nasilja, ali o ovom nemam nikakva saznanja - poručila je ravnateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:58