StoryEditorOCM
ObalaPODEBLJANE BUŠTE

Radnicima dalmatinskog poduzeća uskoro čak 32 posto veće plaće, evo tko su takvi sretnici i zbog čega im stiže povišica

Piše Jakov Žarko
9. prosinca 2023. - 10:19

Radnicima kaštelanskog komunalnog poduzeća “Zeleno i modro”, posebno onima s dosad najnižim plaćama, a riječ je o djelatnicima zaposlenima na prikupljanju i odvoženju otpada, uskoro će se podebljati “bušte”.

Potpisan je kolektivni ugovor kojim su definirana sva prava zaposlenika, a ovisno o platnom razredu, povećanja plaća bit će od sedam do čak 32 posto.

– Odmah sam pozdravio osnivanje sindikata i to kao znak da je tvrtka dosegnula svoju zrelost, ali i činjenice da je riječ o osnovnom pravu radnika. Kolektivnim ugovorom su definirana sva prava radnika počevši od porasta osnovne bruto plaće do dodataka za posebne i otežane uvjete rada, za poseban raspored radnog vremena i slično.

Definirani su i dodaci na posebne i otežane uvjete rada, na radni staž, za rad noću, prekovremeni rad, te rad nedjeljom i blagdanom, pripravnost, dvokratni rad, neoporezive naknade te druga brojna materijalna i nematerijalna prava – kaže Alen Lučić, direktor “Zelenog i modrog”.

Radnici u najnižem platnom razredu trebali bi najviše osjetiti ovo povećanje plaća.

– U posljednje vrijeme imamo poteškoća s pronalaženjem radnika na najtežim poslovima, a dio ljudi nas je i napustio u potrazi za bolje plaćenim poslovima. Kako bismo zadržali kvalitetne radnike, odlučili smo da najveće povećanje plaća imaju radnici koji su najvažniji za poslovanje tvrtke, a to su oni koji rade na odvoženju otpada – ističe Lučić i tvrdi:

– Grad Kaštela već sada ima vrlo visoke standarde usluge prikupljanja otpada, kao i visoku stopu odvajanja. Gotovo da i nema zamjerki na naš rad.

Naši radnici na terenu su točni i odgovorni, a vjerujem da će nakon ovoga biti još odgovorniji u obavljanju svojeg svakodnevnog posla koji nije ni malo lagan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 18:55