StoryEditorOCM
Obalarat u makarskoj

Paunović: ‘USKOK je podigao kaznenu prijavu protiv Hloverke Novak Srzić!‘; ‘On je poznati lažljivac, tužit ću ga...‘

Piše Dijana Turić
22. rujna 2024. - 09:11

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske ponovno je zaiskrilo između Jure Brkana, bivšeg gradonačelnika i Zorana Paunovića, sadašnjeg ‘poteštata‘.

Ovog puta je bila riječ o TZ-u Makarska i isplati novca HRNK Zmaj, a Paunović je javno izjavio da je USKOK protiv bivše direktorice TZ-a Hloverka Novak Srzić, ni manje ni više nego podigao kaznenu prijavu.

- Otkada je gradonačelnik v.d. direktora TZ-a Makarska, tamo se svašta događalo. Krajem prošlog mjeseca, što je pohvalno, iz proračuna TZ Makarska ste HRNK Zmaj dali 30 tisuća eura kao da su Vam ćaćine.

S obzirom na Zakon o turističkim zajednicama, zanima me po kojoj osnovi i natječaju možete jednom sportskom klubu dati 30 tisuća eura iz proračuna TZ-a.

S druge strane ste Zmaju ukinuli financiranje iz gradskog proračuna, a koje je dobro funkcioniralo pa kada ste i srozali klub na najniže grane, sada iz proračuna TZ-a dajete kao iz svog džepa. To nije vaša prćija – kazao je Brkan dodavši da je TZ Makarska bila u minusu nakon dvije godine pandemije korona virusa, a od Paunovića je zatražio pisani odgovor na pitanje.

image

Jure Brkan

Ivo Ravlić/Cropix

Potom je Paunović izjavio da se u TZ-u Makarska svašta događalo za vrijeme Brkanovog gradonačelničkog mandata.

- Tu imamo čak i podignute kaznene prijave i mislim da je USKOK samoinicijativno podigao prijavu protiv bivše direktorice TZ-a Hloverke Novak Srzić i tu se svašta radilo.

U tom periodu je TZ došla na najniže moguće grane i dočekao me je minus od 750 tisuća kuna plus kredit koji je iznosio više od milijun kuna. Dakle, to je stvarno stanje iz 2021. godine u koje je dovedena TZ Makarska – kazao je Paunović dodavši da u zadnje tri godine TZ funkcionira fantastično i po Zakonu.

Nakon što je čula Paunovićeve izjave u izravnom radijskom prijenosu sjednice Vijeća, Hloverka Novak Srzić najavila je tužbu protiv Paunovića zbog klevete i zlouporabe položaja i ovlasti jer, kako tvrdi, protiv nje nikada nije podignuta kaznena prijava.

image

Zoran Paunović: ‘Mislim da je USKOK samoinicijativno podigao prijavu protiv bivše direktorice TZ-a Hloverke Novak Srzić‘

Ivo Ravlić/Cropix

- Paunović je poznati lažljivac i od početka svog mandata laže građane i vrijeđa gradske vijećnike i svoje zaposlenike.

Ukratko, njegov mandat je obilježen jedino uklanjanjem štandova s Peškere jer mu je samo bitna njegova politička kampanja, samohvalisanje i PR koji je plaćen iz džepa građana i sve će te laži i obmane uskoro i završiti.

Paunoviću sada javno postavljam pitanje. ‘Što je s kaznenim prijavama koje su podnesene protiv njega i tko ih uporno skriva od novinara?‘

Čak su i mene nadležne službe ispitivale oko detalja njegovog gradonačelničkog postupanja, a po pitanju prijave protiv mene, ista je bila podnesena anonimno i davno je odbačena.

To što je on javno izjavio o nepostojećoj kaznenoj prijavi na štetu moga rada i ugleda, utuživo je što znaju i vrapci na grani pa sam već kontaktirala svoj odvjetnički tim – kazala je Novak Srzić, dodavši da će Paunović njezinu dobivenu tužbu ovog puta morati platiti napokon iz svog, a ne džepa građana, odnosno gradskog proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 09:11