StoryEditorOCM
ObalaPOUČNO I ZABAVNO

Obiteljski đir u Solinu: predavanja za trudnice, priče za djecu, mađioničarski trikovi, sportski poligon... dođite

Piše Mia Sesartić
14. svibnja 2024. - 21:44

I ove godine Grad Solin obilježava Međunarodni dan obitelji (15.svibnja) programom koji se sastoji se od različitih manifestacija i edukacija te će se održavati kroz nekoliko dana. 

Tako će se u srijedu, 15. svibnja u 10 sati u atriju Gradske uprave Grada Solina, u organizaciji Koordinacijskog odbora Grada Solina prijatelja djece, Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Solina i solinskih osnovnih škola, upriličiti otvaranje izložbe najboljih likovnih radova učenika nižih razreda solinskih osnovnih škola na temu – Obitelji.

Istog dana, u 17.30 sati u Gradskoj vijećnici, Grad Solin u partnerstvu sa Klubom trudnica i roditelja Split – Podružnica Solin organizira program edukativnih predavanja za žene u prenatalnom i postnatalnom periodu. Predavanja se, u okviru programa FIT – Fizički Izazovi Trudnoće, održavaju svake godine u Solinu povodom Međunarodnog dana obitelji.

Sudionici mogu sudjelovati na pojedinim ili na svim predavanjima iz programa i to u 17.30 sati - "Ispravno provođenje tjelesne aktivnosti u prenatalnom periodu", "Disanje i relaksacija pri porodu", predavačica je Ana Čaljkušić, bacc.ft., potom u 18.15 sati - "Trudnoća i porod", prim. dr. Lidija Pejković, dr.med.spec.gin., a u 19 sati predavanja pod nazivom "Postnatalni oporavak majki" i "Motorički razvoj djeteta", održat će Ana Čaljkušić, bacc.ft.

U Parku na Širini, u 18 sati, održat će se mađioničarska predstava “Magic show za cijelu obitelj” koju će izvesti poznati hrvatski mađioničar Luka Vidović. Iako je u fokusu predstave prvenstveno dječja zabava, ni odraslima neće biti dosadno - u mađioničarskim trikovima jednako uživaju i mali i veliki - poručuju organizatori. U slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u isto vrijeme u dvorani na Bilankuši.

U četvrtak, 16. svibnja u 17.30 sati, posjetitelje na Izetištu Jadro očekuje besplatno vođenje pod nazivom "Obiteljski đir po Jadru, dok sutradan, a u petak, 17. svibnja u 17.30 sati je tamo i "Ura o’ priče" i cvjetna radionica za djecu. 

Obilježavanje Dana obitelji zaključit će u subotu, 18. svibnja uz događaj "Šareno popodne za djecu". Program počinje u 18 sati u Parku na Širini i trajat će do 20 sati. U uvodnom dijelu programa nastupat će: Dječja klapa KUD-a "Salona", Plesna skupina "Solinski bubamarci" i Solinske mažoretkinje, a voditeljica programa je Gita Teklić.

Nakon toga moći će se sudjelovati u sportskim natjecanjima i igrama uz stručne animatore: nogometni pikado, sportski poligon, gađanje čunjeva i brojnim drugim kreativnim igrama. Najmlađe očekuje i zabava u kutku za facepainting, uz napuhance (Mali Šarenko, Veliki Šarenko i Safari) i mini disco party s animatorima i maskotama - pozivaju iz Grada Solina na događanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:13