StoryEditorOCM
ObalaRECIDIVIST

Maloljetnik na motoru bježao od policije! Pogledajte što su policajci pronašli kod njega kad su ga uhvatili

Piše SPLIT SD
25. lipnja 2024. - 13:23

Policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom koji je zaustavljen u prometu 23. lipnja u Makarskoj prilikom obavljanja kontrole i nadzora prometa od strane policijskih službenika dok je upravljao motociklom. Nakon što je zaustavljen pokušao je pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici koji su uporabili sredstava prisile i sredstva za vezivanje za svladavanje otpora te je uhićen.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako nema položen vozački ispit za upravljanje motociklom, te je u sklopu istraživanja pronađena i marihuana ukupne težine 51 gram. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenju prekršaja u prometu.

– Protiv maloljetnika je podnijeto izvješće o počinjenim prekršajima sukladno čl. 216. (upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 32. istog Zakona (nije postupio po zahtjevu policijskih službenika prilikom zaustavljanja), kao i sukladno čl. 3. Zakona o suzbijanju droga, te je jučer uz optužni prijedlog priveden na nadležni Općinski sud – poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 13:31