StoryEditorOCM
ObalaAKTIVIRANA ‘RUPA‘

Makarska ostala bez naplate 50 parkirnih mjesta, dio je ‘pojeo‘ i panoramski kotač, iz Grada tvrde: ‘Sve je riješeno‘

8. srpnja 2024. - 21:51
Na rivi je formirano 90 parkirnih mjesta za motore, a u Ulici don Mihovila Pavlinovića dodatnih 12, što su ukupno 102 mjestaIvo Ravlić/Cropix

Od sredine svibnja Ulica Franjevački put u Makarskoj i službeno je postala dvosmjerna pa se do gradske rive automobilima može doći sa istočne strane, od predjela Dugiš. Dolaskom do Franjevačkog puta, vozači imaju na raspolaganju dva parkirališta - gradsko parkiralište na Osejavi te parkiralište Franjevačkog samostana.

U sklopu nove regulacije prometa, Ulica Franjevački put dobila je biciklističku stazu koji bi trebali koristiti i vozači romobila.

Zbog nove regulacije prometa u Ulici Franjevački put i na parkiralištu Osejava zbog postavljenog panoramskog kotača, Makarska je ostala bez naplate 50 parkirnih mjesta, kako tvrde iz Grada čije smo službenike upitali planira li se ovaj manjak parkirnih mjesta nadoknaditi na nekim drugim lokacijama.

image

Zbog nove regulacije prometa, na Franjevačkom putu su ukinuta 24 parkirna mjesta, a nakon postavljanja panoramskog kotača na parkiralištu Osejava manje je 15 parkirnih mjesta

Ivo Ravlić/Cropix

Kako kazuju, zbog nove regulacije prometa, na Franjevačkom putu su ukinuta 24 parkirna mjesta, a nakon postavljanja panoramskog kotača na parkiralištu Osejava manje je 15 parkirnih mjesta, dok je 8 mjesta na Marineti osigurano za taksije, a 3 su nova mjesta za dostavu.

Kako tvrde, manjak parking mjesta nadoknađen je proširenjem i uređenjem makadamskog platoa - parking ‘‘Rupa‘‘ na Dugišu gdje je dobiveno dodatnih 100 parkirnih mjesta.

- Također, na rivi je formirano 90 parkirnih mjesta za motore, a u Ulici don Mihovila Pavlinovića dodatnih 12, što su ukupno 102 mjesta - kazali su iz Grada.

Inače, sat parkiranja u Makarskoj u prvoj zoni košta četiri eura, u drugoj dva, a u trećoj jedan euro s time da od lipnja ove godine na parkiralištu ‘‘Sinokoša‘‘ prvi sat parkiranja košta 1 euro, prvenstveno kako bi građani koji dolaze obaviti svakodnevne poslove imali povoljniju cijenu.

Ujedno, cijena sata parkiranja na ‘‘Sinokoši‘‘ je sa 4 eura, snižena na 3 eura kao i na parkiralištu ‘‘Živkin dvor‘‘.

image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 08:53