StoryEditorOCM
ObalaPREVENTIVA

Makarani, spasite svoju kožu! Zakažite termin kod svojih liječnika, idući tjedan je besplatna akcija pregleda madeža

Piše Dijana Turić
25. rujna 2024. - 15:37

Članice Lige protiv raka Makarska rivijera cijelo su ljeto marljivo radile na ribarskim večerima i brojnim događanjima prikupljajući donacije, a nakon punih pet mjeseci, uspjele su s organizacijom trodnevne akcije besplatnog pregleda madeža u Makarskoj.

Akcija će se provoditi u makarskom Domu zdravlja od 3. do 5. listopada od 8.30 do 19.30 sati, a predvodit će je prof. dr.sc. dermatološke onkologije, akademkinja Mirna Šitum.

image

Akademkinja Mirna Šitum

Nikša Stipaničev/Cropix

S liječnicom dolazi tim sastavljen od čak 12 kolega - stručnjaka dermatologa, kirurga te medicinskih sestara.

Liječnica će kroz tri dana sa svojim kolegama obaviti oko 600 pregleda s time da će se sumnjivi madeži odmah odstranjivati i bit će poslani na patohistološku dijagnozu.

Zainteresirani Makarani i svi mještani Rivijere pregled za termin moraju zakazati kod svojih liječnika obiteljske medicine.

Ova javno zdravstvena akcija se inače provodi i u okviru Nacionalnog programa prevencije i ranog otkrivanja melanoma 2023. – 2026. u RH, a organizator je Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice/Referentni centar Ministarstva zdravstva za melanom, dok su uz Ligu, partneri Ministarstvo zdravstva, Hrvatsko društvo za dermatologiju HLZ-a, Udruga ‘‘Zdravi pod suncem‘‘ i Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 15:38