StoryEditorOCM
ObalaIma li kraja?

Kontroverzni kaštelanski taksist u velikim problemima: obračunavao se s turistima na jahti, razlog je vrlo bizaran

Piše Mario Matana
6. srpnja 2024. - 13:23

Eto na, novi problemi sa zakonom za Silvija Kneževića (43) iz Kaštel Starog, poznatog (neformalnog) vođe skupine taksista iz Kaštela (pogotovo se svojedobno zakuhalo oko teritorija uz zračnu luku u Resniku) koji je ovaj put zaradio prekršajni nalog Policijske postaje Kaštela.

Sada nije u pitanju sukob oko klijenata i taksiranja s aerodroma. Ovaj put je Knežević prijavljen zbog "klasičnog" kršenja javnog reda i mira – policija mu na teret stavlja da se ponašao na naročito drzak i nepristojan način te tako narušavao mir građana.

U pitanju je incident iz travnja prošle godine, kada je, prema policiji, Silvio Knežević oko 3 sata u lučici u Kaštel Starom došao do privezanog broda "Saphire blue" u kojem je bio kanadski bračni par s djecom.

Odvezao je brodski konop s veza te nogom odgurivao brod, a kada je Kanađanin pokušao uhvatiti konop i ponovno privezati plovilo, taksist mu to nije dopustio nego je počeo vikati, unositi se u lice turistu te podigao šake u zrak, navodi se u prekršajnom nalogu kaštelanske policije.

Iako je već višekratno prekršajno kažnjavan, a ni kazneni postupci mu nisu strani, policija je predložila 170 eura kao primjerenu kaznu za ovaj incident. Naravno, iznos će se umanjiti za trećinu ako Knežević plati na vrijeme...

image

Silvijo Knežević

Riječ je o osobi koja je do sada nekoliko puta završavala na stranicama "crne kronike", uglavnom vezano uz probleme oko svojega "glavnog biznisa", odnosno taksiranja. Kao neprikosnoveni vođa skupine taksista (nota bene, među njima je bio i Darko Kovačević poznatiji kao Daruvarac, Zadranin pravomoćno osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora za divljačko premlaćivanje djevojke, koji je kao taksist slovio za pouzdanog i vrijednog radnika) prijavljen je zbog prijetnji konkurenciji, fizičkog sprječavanja prolaza vozilima drugih obrta, lažnog prijavljivanja (policajce je prijavljivao, lažno kako su ustanovili kasnije nadležni, za postupanje u alkoholiziranom stanju, skrivanje dokaza,...), a još ranije je osuđen zbog krađa i teških krađa.

Zbog svega je proveo nekoliko mjeseci po istražnim zatvorima, tijekom postupaka i čekajući pravomoćne presude, što je sve skupa smatrao velikom nepravdom pa se svojedobno vezao ispred zgrade splitskog suda ukazujući na nepošten odnos pravosuđa prema njegovoj malenkosti.

Dok je bio iza rešetaka, njegovi kolege su također organizirali prosvjed, na istoj lokaciji u Gundulićevoj ulici, uz poruku kako Knežević nevin trune u zatvoru.

Što su mu ovaj put zasmetali Kanađani, usred noći u "njegovim" Kaštelima, ostaje za vidjeti, no sigurno je imao dobar razlog za "intervenciju" u lučici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:05