StoryEditorOCM
ObalaKRPOM NA ZAKRPU

Ključna ulica za zaobilaženje gužvi prema Splitu danima je bila zatvorena, evo kako su je ‘popravili‘! Vozači su bijesni

Piše Mia Sesartić
27. lipnja 2024. - 12:24

Radovi na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture u Ulici don Frane Bulića u solinskom Svetome Kaju počeli su prije dva mjeseca, a sada je aktivirana i njihova četvrta faza, čiji je nositelj "Vodovod i kanalizacija" (ViK).

Izvođač je tvrtka "Vodoprivreda Split", koja je u suvlasništvu splitskog "Cestara" i Županije, sa sjedištem na zapadnom kraju upravo te prometnice.

Stanovnici, vozači i putnici su jedva dočekali dovršetak spomenutih radova, a riječ je o nekadašnjoj dionici Jadranske magistrale, od raskrižja ulica Barišići i Svetog Nikole u smjeru Kaštela, ali i o potezu od spomenutog raskrižja prema Solinu. Asfaltiranje kolnika obavljeno je u duljini od 700 metara. 

Međutim, nakon što je postavljen novi pokrov, sve one koji se koriste ovom prometnicom je dočekalo, kako kažu, neugodno iznenađenje.

Javili su nam se stanovnici koji gravitiraju Svetom Kaju žaleći se na stanje Ulice don Frane Bulića, odnosno njezin dio koji je "friško" asfaltiran. Pitaju se hoće li ovakva cesta ostati i nakon dovršenja cijele dionice.

Samo dio trake

Naime, ulica je asfaltirana, ali ne za širinu jednog ili oba prometna traka već samo onaj dio koji se kopao, u sredini kolnika. Vozači tvrde kako je cesta do sada bila solidna, premda je puštena u promet 1965. godine i od tada nije značajnije obnavljana, a asfaltni sloj je isti već - 60 godina.

- Ulica sada ne ispunjava ni osnovne uvjete, jer se i ono malo što je valjalo - uništilo - ističu građani.

image

Pogled na Sveti Kajo
 

Nikola Vilić/Cropix

Na naše pitanje ViK-u kao investitoru hoće li se cesta asfaltirati u punom profilu i kada, dobili smo odgovor da je ovo "privremeno rješenje".

- Asfaltiranje koje je obavio izvođač radova je izvedeno na zahtjev i prema uputi predstavnika Županijske uprave za ceste Split (ŽUC) i to kao privremeno rješenje iz razloga što ŽUC uskoro planira značajniju rekonstrukciju spomenute ceste u punom profilu - ističu iz ViK-a.

Pitanja smo uputili i ŽUC-u, a odgovor ćemo objaviti čim stigne na našu adresu.

Četvrta faza

Inače, četvrta faza radova, kako obavještavaju iz "Vodoprivrede Split" i ViK-a, trajat će 20 dana i u tom će se razdoblju izvoditi od Ulice Don Frane Bulića od kućnog broja 124a do Kaštelanske ulice 1 te u Ulici Don Frane Bulića od kućnog broja 97 do broja 89.

Zbog spomenutih radova će biti onemogućen tranzitni promet automobilima, autobusima i teretnim vozilima. Isključivo će biti dozvoljen promet vozilima gradilišta te iznimno stanarima, hitnim službama i javnom prijevozu. Pješački promet kroz zonu izvođenja radova će u svakom trenutku biti omogućen.

image

Grafički prikaz izvođenja četvrte faze radova u Ulici don Frane Bulića u Solinu

Vodoprivreda Split

- Molimo građane koji stanuju istočno i zapadno od zone izvođenja radova, da Ulicom don Frane Bulića idu od zone odvijanja radova, odnosno prema istoku i zapadu kako je na prikazano na slici, a oni koji žive unutar zone odvijanja radova minimalno koriste dio trasa koje su dio gradilišta (žute zone), a sve stanare, vozače i putnike također molimo za razumijevanje u tijeku izvođenja radova - navode investitor i građevinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 12:24