StoryEditorOCM
ObalaPODUZIMAJU MJERE

Javilo se ravnateljstvo solinske škole ispred koje su napadnuti učenici: ‘Radimo što možemo, nisu imali pištolj...‘

Piše Mia Uzinić
4. listopada 2024. - 20:01

Oglasili su se iz škole u kojoj se prošlog petka dogodio nemili slučaj kada su napadnuti učenici. S obzirom na to da je situacija alarmantna, kontaktirali smo ravnateljstvo solinske osnovne škole iz kojeg su nam kazali da u školi imaju 48 razrednih odjela te 920 učenika koji pohađaju nastavu u pet odvojenih objekata. 

Nasilje u solinskoj školi: Sina su mi ‘čiketavali‘ i tukli! Njih četvorica sve teroriziraju, jedan nosio Airsoft pištolj

- Škola ima i provodi temeljito razrađen školski preventivni program koji predstavlja dugoročni rad na afirmaciji pozitivnih vrijednosti i zdravog načina života s učenicima, učiteljima i roditeljima. Na sva saznanja o neprihvatljivom ponašanju naših učenika u i oko škole pravovremeno reagiramo sukladno propisanim protokolima za takve situacije i uvijek o svemu obavijestimo roditelje - kažu iz škole. 

image
/Shutterstock

Pitali smo ih i o navodnom zlostavljanju mačića od strane učenika ove škole, a kazali su da su za ovaj slučaj doznali iz medija. 

- Poduzeli smo sve mjere iz naše nadležnosti, ali o navedenom nemamo novih saznanja. U školi redovito provodimo razne projekte i edukacije na temu zaštite prava životinja, a trenutno je aktivan projekt "Moj kućni ljubimac" - kažu. 

Nedavno smo razgovarali s majkama napadnutih učenika, a jedna od njih nam je kazala da je jedan od polaznika ove osnovne škole na nastavu došao s airsoft pištoljem i nišanio druge učenike. Iz škole tvrde da ovaj navod nije istinit. 

- O svim neprihvatljivim ponašanjima i događajima koji se događaju u večernjim i noćnim satima oko škole, dobivamo izvješća od nadležne Policijske postaje grada Solina i tvrtke zadužene za video nadzor oko škole koji ulažu napor iz djelokruga svog rada. Tvrdimo da ravnateljstvo i svi djelatnici škole ulažu maksimalan trud kako bi naša škola bila sigurno okruženje za sve učenike i djelatnike - zaključuju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 20:02