Pa dobro, je li sramota da su nam dva kroasana skuplja od deset kila žita? Je li sramota da nam pizza dođe više od 18 eura, restoranski tanjur tjestenine iznad 16, crnog rižota više od 20, a pilećih medaljona iznad 27 eura? Je li tužno da nas dva peciva u otočnom portu koštaju 3,5 eura, a porcija ćevapa 17 eura?!
Gotovo je, poletjeli smo do plafona, a da smo na kraju, svjedoči i uznemirenost ugostitelja koji prvi put javno apeliraju na svoje kolege da zaustave mahnito bubanje cijena. U suprotnom bi vlasnike restorana iduće godine moglo dočekati nikada manje gostiju, a svi su izgledi, kažu, da scenarij ide upravo u tom smjeru. Jer već se sada vide rezultati 30-postotnog poskupljenja - manjak gostiju, otkazivanje rezervacija, višestruko smanjenje cijena smještaja na online booki...
StoryEditorOCM
Obala‘sami sebe žderemo‘
Domaći ugostitelji apeliraju na kolege: ‘Ne ludujte s cijenama, ne derite goste! Pretjerali smo, svi ćemo to ispaštati‘
20. srpnja 2023. - 07:28
‘Ugostitelji nabubaju cijene u nebo, onda gost shvati da su ga bezočno prevarili i više se ne vraća u restoran‘Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?