StoryEditorOCM
Obalasamo pješaci

Dodatni kaos zbog radova, trajat će cijelo ljeto; zatvara se dio važne ceste kroz Solin, ovo su obilazni pravci...

Piše Mia Sesartić
4. srpnja 2024. - 17:18

I dok se na jednoj strani grada Solina, odnosno u Ulici don Frane Bulića, nekadašnjem dijelu stare Jadranske magistrale, od travnja odvijaju radovi na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin, faza po faza, stanovnici su se sada suočili sa novim zatvaranjem prometnice na drugom kraju grada, na Putu Majdana.

image

Radovi u Svetome Kaju 

Duje Klarić/Cropix

U oba slučaja riječ je o istom projektu čiji je nositelj splitski "Vodovod i kanalizacija" (ViK), a izvođač "Vodoprivreda Split", s tim da se u Ulici don Frane Bulića u Svetome Kaju, u četvrtoj fazi radova kod hotela "Salona Palace", promet odvija jednim prometnim trakom, ali u oba smjera, uz regulaciju semafora.

image

Asfaltiran je dio Ulice don Frane Bulića

Duje Klarić/Cropix

Kuda voziti

Aktualni radovi u dijelu Ulice Put Majdana od brojeva 27 do 35 trajat će 60 dana, kako su poručili iz "Vodoprivrede Split". Riječ je o predjelu kod Krunidbene bazilike kralja Zvonimira, takozvane Šuplje crkve u Solinu. 

Za to vrijeme bit će onemogućen promet autima, autobusima i teretnim vozilima. Isključivo će biti dozvoljen promet vozilima gradilišta, stanarima i hitnim službama. Pješački promet kroz zonu izvođenja radova će u svakom trenutku biti omogućen - poručuju iz "Vodoprivrede Split".

image

Lokalitet Šuplja crkva

Jakov Prkić/Cropix

- Molimo građane, koji žive istočno i zapadno od zone izvođenja radova, da Ulicom Put Majdana idu od zone odvijanja radova, odnosno prema istoku i zapadu kako je na grafici prikazano, a oni koji žive unutar zone odvijanja radova da minimalno koriste dio trasa koje su dio gradilišta - navode u svojoj obavijesti izvođači radova.

image

Radovi Put Majdana

Vodoprivreda Split/

Većina stanovnika, kao i svi oni koji trebaju u ovaj dio grada Solina sada uglavnom idu obilazno preko novouređene Ulicu Marka Marulića kod Coca-cole, pa Put Majdana i preko Vidovića mosta natrag u smjeru Solina, naravno, do zone gradilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 17:25