StoryEditorOCM
ObalaSAVRŠEN VIKEND

Dani planinara Dalmacije: Prezadovoljni smo fantastičnom atmosferom, izletima, druženjem, plesnjakom...

Piše Ljubica Vuko
18. listopada 2024. - 21:35

Nakon mjeseci planiranja i pripreme napokon je došao i vikend provedbe ove tradicionalne manifestacije. Došli su nam brojni prijatelji i kolege planinari, njih više od 700 iz čak 65 društava iz Hrvatske i BiH, a Hvar je opravdao svoj epitet najsunčanijeg otoka te nas je sunce pratilo sva tri dana, kazala nam je Mira Ćurin, predsjednica Planinarskog društva Hvar koje je bilo domaćin Dana planinara Dalmacije.

U bogatom programu ove trodnevne manifestacije, planinari su imali priliku na hvarskoj Venerandi, gdje je bilo i glavno okupljanje, razgledati izložbu Hrvatskog planinarskog saveza o 150 godina organiziranog planinarstva u našoj zemlji, poslušati predavanje Antonije Viljac i Leonarda Grubelića “Putovima Mihovilaca: s mora do gora”, pogledati film “Punte Hvara”, sudjelovati na jednom od tri planinarska izleta, uživati u koncertu benda Dreamers, te besplatnom organiziranom obilasku kulturno-povijesnih znamenitosti grada Hvara.

image

Dani planinara

Borna Obranović

- Mi smo prezadovoljni fantastičnom atmosferom u kojoj je protekao vikend, izletima, druženjem, plesnjakom na Venerandi... Učvrstili smo prijateljstva i stvorili nova i veselimo se sudjelovati na sljedećim Danima planinara Dalmacije – kazala je Mira Ćurin, dijeleći i dojmove brojnih planinara.

- Ujedno, želimo zahvaliti svima koji su prihvatili, podržali i omogućili organizaciju ovog događaja: Grad Hvar, TZ grada Hvara, Javna ustanova Hvar 1612, Grad Stari Grad, TZ Općine Jelsa, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije te brojni privatni donatori – istaknula je također predsjednica Planinarskog društva Hvar, kojem su na društvenim mrežama, sudionici ove manifestacije, odali priznanje za organizaciju Dana planinara Dalmacije.

U fotogaleriji donosimo dio ugođaja s druženja planinara na Venerandi, kao i izleta na sv. Nikolu i Motokit.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 22:08