StoryEditorOCM
Obalanakon pritvora

Bivšoj partnerici govorio da je kurva, sud ga opalio po džepu: umjesto odlaska na ljetovanje, morat će na dodatan posao

Piše T. Ga.
18. lipnja 2024. - 18:24

Splićanin s prebivalištem u Solinu, kažnjen je ovih dana s 1.000 eura jer je prije nešto više od godine dana nad svojom bivšom partnericom vršio psihičko nasilje. Presudio je tako Općinski prekršajni su u Splitu koji obrazlaže da je muškarac star 29 godina u Kaštelima verbalno napao bivšu partnericu rekavši joj “Kurvo, štraco, jebem ti majku”, što je kod nje izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost. Kada mu je rekla da više ne želi imati ništa s njim, fizički ju je napao. Uhvatio ju je za ruke, te jako prislonio i pritiskao na zid.

Tako je počinio nasilje u obitelji. Kako je nakon počinjenja nasilja proveo dva dana u pritvoru, od izrečene kazne mu je umanjeno 79,64 eura, pa mora platiti 920,36 eura ili dvije trećine tog iznosa ako kaznu plati u roku 30 dana od kada presuda postane pravomoćna.

- Kao i puno puta posvađala sam se s bivšim partnerom s kojim sam imala problema. Vrijeđao me je govoreći mi da sam kurva. Tom prilikom bio je pod utjecajem alkohola, a možda i droga. Nakon toga s njim nisam imala kontakt, a voljela bi da tako i ostane - kazala je žena na sudu.

Uvidom u prekršajni evidenciju sud je naveo 15 prethodnih slučajeva kada je muškarac kažnjavan za različite prekršaje i to kaznama od 26 do 796 eura.

Najmanja kazna koju je mogao dobiti za nasilje u obitelji tijekom kojeg nije nastupila tjelesna ozljeda je 300 eura, napomenuo je sud koji nije prihvatio prijedlog policije da se nasilniku odredi i mjera obveznog psihosocijalnog tretmana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 07:08