StoryEditorOCM
ReceptiDobra ideja

Ovog ljeta uživat ćemo u kroketima od krumpira, a uz jedan poseban dodatak bit će manje masni i još hrskaviji

Piše SPIZA SD
2. lipnja 2023. - 15:46

Jedna od ukusnih ideja za homemade grickalice ili prilog glavnom jelu su kroketi od krumpira. Recept je brz i jednostavan i sve će biti gotovo na vrijeme za iznenadna druženja ili last minute snack. Hrskavi kroketi su odličan prilog uz razne umake bilo hladne i osvježavajuće ili slatko-ljute, ali i kao samostalne grickalice. Možete ih oblikovati po želji i prema svom ukusu: na deblje, tanje, duže, kraće,..

A kako napraviti najhrskavije saznajte u receptu, primijetit ćete da je među sastojcima i ocat koji će spriječiti upijanje viška masnoće u prženju.

Hrskavi kroketi od krumpira

Sastojci:

3 srednja krumpira
1 jaje
malo maslaca
po potrebi brašna
krušne mrvice
začiniti po želji
malo octa

Priprema:

Krumpire skuhajte, zgnječite u pire i pustite da se ohlade. Zatim dodajte jedno jaje, malo maslaca i začinite po želji. Kako u prženju ne bi vukli masnoću dodajte malo octa. Dodajte brašno i zamijesite u mekano tijesto koje se ne lijepi za prste.

Tijesto podijelite u 8 dijelova, stol pospite krušnim mrvicama i izvaljajte tijesto u zmijice te izrežite na željenu dužinu.

Pržite u vrućem ulju do zlatno žute boje i izvadite na upijajući papir da se ohlade. Servirajte uz salatu ili umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:22