StoryEditorOCM
Receptisamo za odrasle

Ovo će vam postati najdraža manistra na pome! Vrlo popularan recept upravo je dobio neodoljiv dodatak, svi su oduševljeni

Piše Spiza SD
26. svibnja 2023. - 15:44

Već neko vrijeme svi su opsjednuti receptom za penne alla vodka, odnosno tjesteninu s umakom od rajčice u koji je dodano i malo votke i taman kad smo se navikli na tu ideju stiže nova pošast: ricotta penne alla vodka, odnosno to isto ali s ricottom povrh svega. Zašto bi netko dodao ricottu u to jelo možda se pita netko bez puno mašte i ljubavi prema siru. Odgovor je jasan sam po sebi, ali ćemo ga svejedno navesti za goreposmenute: zato što dodatak ricotte čini ovo jelo kremastijim i još boljim. Ne vjerujete? Provjerite uz ovaj recept koji je na glasu kao najbolji recept za to jelo.

Ricotta Penne Alla Vodka

Sastojci

800 g konzerviranih rajčica (po mogućnosti sorte San Marzano)
500 g penna
130 g ricotte
120 g pancete
75 g parmezana
70 ml votke
4 češnja češnjaka
1 ljutika 
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica krupno nasjeckanog bosiljka
1 ½ žličice soli
1 žličica pahuljica crvene paprike
½ žličice papra

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte usitnjeni češnjak i ljutiku te pancetu narezanu na kockice. Kuhajte oko 5 minuta ili dok luk ne postane proziran, a panceta prozirna. Izvadite iz posude i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte rajčice i pustite ih da se kuhaju 10 minuta. Dodajte votku, sol, papar i pahuljice crvene paprike i ostavite kuhati još 10-15 minuta.

Štapnim mikserom ili blenderom miksajte rajčice dok ne dobijete pire. Vratite da se lagano kuha na srednjoj vatri.

Polako počnite dodavati malo po malo ricotte i parmezana i dobro miješajte dok se sav sir ne sjedini. Dodajte pancetu, češnjak, mješavinu ljutike i bosiljak, vratite da lagano kuha.

Skuhajte penne al dente u loncu s vodom. Kad su gotove, dodajte ih u umak i dobro promiješajte. Prije posluživanja ukrasite parmezanom i bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 12:04