StoryEditorOCM
ŽupanijaManje apartmana

U šibenskom hotelskom kompleksu gradi se zatvoreni akva park, a u Vodicama otvoren hotel s 50-tak ležajeva

Piše Šibenski hr.
21. srpnja 2024. - 14:40

U hrvatskoj turističkoj ponudi prevladava privatni smještaj, apartmanizacija je u posljednjih 10-ak godina eksplodirala. Na šibenskom području to žele promijeniti. U Šibeniku i Vodicama u posljednje se vrijeme naveliko ulaže u hotele i dodatne turističke sadržaja, ali ondje i dalje nedostaje visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta. 

Dok turisti uživaju u čarolijama ljeta, tik do njih - gradilište! U šibenskom hotelskom naselju raste zatvoreni vodeni park! 

- Osluškivali smo potrebe i želje naših gostiju, gdje je naš vodeni park i dosad bio prepoznat kao jedna najatraktivnija destinacija koja je doprinosila i našem naselju, pa i okolicom. Smjerom toga smo se vodili da idemo ponuditi našim gostima nešto više, nešto atraktivnije, nešto jedinstveno, kazao je Milko Ćakić, voditelj aquaparka za Vijesti HRT-a.

Postojeći vanjski aquapark - dodatno su proširili, a sa zatvorenim dijelom dnevno će moći primiti i do 4 tisuće gostiju! Investicija vrijedna 21 milijun eura trebala bi biti završena najesen, a radit će - cijelu godinu.

- Zatvoreni dio aquaparka će u biti preslika našeg vanjskog dijela. A na to će se sve nadovezati i naš jedan luksuzni wellness, odnosno spa klub, tako da će ponuda biti zaokružena za cijelu obitelj, za svakoga ponešto, istaknuo je Milko Ćakić, voditelj aquaparka.

U turističku infrastrukturu ulaže se i u Vodicama. Početkom lipnja otvoren je novi hotel.

- Hotel raspolaže s 53 smještajne jedinice. Od toga ima 12 apartmana. Ideja našega hotela, odnosno vizija je, upravo zbog manjeg broja soba, da se što više približimo našem gostu, da mu budemo na usluzi, rekla je Katarina Šprljan Marin, voditeljica prodaje u hotelu.

 S obzirom na omjer kapaciteta privatnog i hotelskog smještaja, svaki novi objekt visoke kategorije pozitivan je korak u borbi s apartmanizacijom.

- Znači jako puno. Radimo jako puno na podizanju kvalitete. Ne samo smještaja nego i svih drugih sadržaja u Vodicama, naglasila je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice Vodice.

Nedostatak hotela Šibenik je dosad kompenzirao apartmanima. Tomu žele stati na kraj, no protive se zabranama.

- To sigurno neće uroditi plodom, nego idemo s onim što je strategija odredila. Riješena infrastruktura, favoriziranje hotelskog kapaciteta i to visokog standarda. I tako ćete kroz konkurentnost favorizirati kvalitetu, naglasio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

 A za to imaju preduvjete i lokacije, poput prostora bivše tvornice TEF. Slične projekte zagovara i županijska turistička strategija, koja je će biti izrađena do kraja godine.

- Prvenstveno bi trebalo težiti razvoju hotelskog smještaja na onom dijelu postojećih, ali još uvijek neaktiviranih hotelskih kapaciteta 2, kazao je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije.

A glavna odrednica bit će olakšavanje uvjeta investitorima, uz želju da se dio privatnog smještaja prenamijeni u manje hotele.

 

 

 
08. rujan 2024 02:17