StoryEditorOCM
Županija‘suncem do energije‘

U organizaciji vodičkog SDP-a održana prva javna tribina na temu postavljanja solarnih panela financiranih europskim novcem

Piše Šibenski.hr
21. siječnja 2023. - 12:48
U organizacijsi vodičkog SDP-a održana je orva javna tribina na temu povlačenja novca iz EU fonodva u svrhu financiranja solarnih panela

Sinoć je u maloj vijećnici grada Vodica održano predstavljanje projekta "Suncem do energije" i prva javna tribina.

‘Iznenađujuće velik interes naših sugrađana pokazao je da je tema i više nego pogođena. Kroz javnu tribinu objašnjen je u potpunosti postupak koji je potreban da se dođe u mogućnost prijave na EU sredstva. Također sudionici tribine imali su priliku postavljati pitanja eminentnim stručnjacima iz područja energetike, EU fondova te čuti praktične primjere problema i rješenja tih problema od strane struke koja ima preko 15 godina iskustva u postavljanju solarnih elektrana.

Teme poput potrebnih preduvjeta i potrebne dokumentacije, izrade glavnog projekta, dobivanja energetskih certifikata, te njihovo sufinanciranje od strane Grada Vodica, kao i sve zamke koje su prisutne prilikom traženja HEP-ove suglasnosti uz mogućnost dodatnih pitanja, su bile u prvom planu.

Nakon gotovo dva sata panel rasprave svi zainteresirani imali su mogućnost upisati se i iskoristi priliku da dobiju asistenciju za pomoć u realizaciji. Zbog odličnog interesa autor i medijator večerašnje javne tribine najavio je organizaciju još jedene ili više tribina sa željom da se i zaleđe grada Vodica, te otok Prvić uključe i dobiju priliku za asistenciju u realizaciji svojih solarnih elektrana. Nakon Vodica projekt ide dalje kroz županiju, a prva sljedeća destinacija biti će općina Tisno koja je također pokazala velik interes za ovakav vid pomoći za svoje sumještane‘, navodi se u priopćenju Marka Udovičića, predsjednika GO SDP-a Vodice.

05. svibanj 2024 10:19