StoryEditorOCM
ŽupanijaVrijeme se mijenja

U nedjelju ponovo kiša. Početak tjedna donosi smirivanje, a onda opet stiže promjena vremena, kiša i minusi

Piše Šibenski.hr
4. prosinca 2021. - 18:04

U nedjelju pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Kasno poslijepodne i navečer susnježice i snijega može biti ponegdje u nizinama unutrašnjosti, uglavnom na sjeverozapadu.

Na Jadranu lokalno obilna kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju u prvom dijelu dana jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni i prema večeri u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 7 do 10 °C. Najviša dnevna većinom od 3 do 6, na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije između 10 i 15 °C, navodi DHMZ.

image
D h m z

"U nedjelju na kopnu oblačno i kišovito. U gorju će padati i snijeg kojeg može biti i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj. U ponedjeljak postupan prestanak oborina i smanjenje naoblake, no u unutrašnjosti Dalmacije, uz pad temperature kiša će gdjegod prelaziti u susnježicu i snijeg. Utorak sunčaniji, no hladniji.

I na Jadranu u utorak stabilno. No do tada promjenjivo, povremeno uz kišu, u nedjelju mjestimice obilnu i praćenu grmljavinom, najvjerojatnije na jugu. Nakon umjerenog i jakog juga i južnog vjetra, u ponedjeljak će zapuhati jaka bura. Temperatura zraka u padu", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
D h m zm 
image
D h m  h m z
 
 
 
19. travanj 2024 11:59