StoryEditorOCM
Županijaprva u nedjelju

‘U đir s klapom!‘: jedinstvena pješačka tura u našem turističkom gradu

Piše K. G.
20. lipnja 2024. - 10:45

Vrlo poznata i uspješna vodička klapa ‘Bunari‘ pokreće jedinstveni turistički projekt nazvan ‘U đir s klapom!‘

Riječ je o vođenoj pješačkoj tura koja na originalan i jedinstven način i prezentira bogatstvo povijesne i kulturne baštine grada Vodica, županije, ali i cijele Hrvatske.

- Projekt klapske ture zamišljen je kao pješačka tura koju vodi cijela klapa, gdje sudionici na različitim atraktivnim destinacijama upoznaju priču o povijesti nastanka klape i grada Vodica, a sve to uz izvođenje odabranih “a capella“ i instrumentalnih skladbi.

Tako će na kruni bunara čuti himnu grada Vodica „Voda je gradu podarila ime“, ispred župne crkve drevne pučke napjeve, u uskim uličicama će čuti kako zvuči „sotto voce“ pjevanje, a pod ponistrama starih kuća sudionici će uživati u melodijama serenadi s kojima su članovi klape osvajali srca svojih odabranica.

Zanimljivost je da je priča potpuno autentična budući da turu vodi klapa Bunari, koju počeci njezinog nastajanja vežu sa svim lokacijama, što daje jednu sasvim posebnu dimenziju cijelom događanju.

Iz tih početaka, punih mladenačkog entuzijazma, krenuo je i ozbiljniji rad i sada već dvadesetogodišnje djelovanje klape, koja je u svom radu skupila priličan broj vrijednih nastupa i nagrada na raznim festivalima.

Činjenica da se u ovoj turi prezentira „a capella“ klapska pjesma, koja je od 2012. na UNESCO listi nematerijalne baštine, daje dodatnu vrijednost ovom originalnom projektu- kazao je Marko Juričev Martinčev, član klape ‘Bunari‘.

Termini održavanja klapske ture u 2024. su:

· 23.06., nedjelja, u 20:30

· 20.07., subota, u 20:30

· 06.09., petak, u 19:30

image

Klapa Bunari povesti će vas u đir Vodicama

Privatni album
20. lipanj 2024 10:46