StoryEditorOCM
ŽupanijaKulinarski šou na otvorenom

Tradicionalna fažolijada održana na plaži Mala Raduča, miris se širio cijelim Primoštenom. Znamo i čiji je fažol bio najbolji

Piše Vedrana Stočić
17. prosinca 2023. - 16:47

 

Već devet godina na primoštenskoj plaži Mala Raduča održavaju se bakanalije od fažola. Čak 17 ekipa natjecalo se u kulinarskom šou na otvorenom i to po fortuni bure. Ništa ih nije omelo, miris fažola i prasetine širio se Primoštenom, a ove godine najbolje fažol skuhala je ekipa "Život nema cijenu", druga po sudu žirija bila je ekipa Pikado kluba Primošten, a treća ekipa slavne kulturno-običajne Udruga građana Krč.

Valja istaknuti da se natjecale sve primoštenske sportske i kulturne udruge, fažol su kuhali i biciklisti i puhači iz Puhačkog orkestra Primošten, a imali su gostujuće ekipe i to Lanternu iz Rogoznice, a fažol su došli kuhati i ekipe s Kvarnera, Tisnog i Splita. U zabavnom dijelu programa nastupila je splitska rap-reggae-dance grupa Kuzma & Shaka Zulu.

Glavni pokretač ove gastro manifestacije na plaži bio Primoštenac Ernest Matošin, a uz pomoć ostalih udruga glavni support daje im primoštenska Turistička zajednica.

image
Ivana Stočić/
image
Ivana Stočić/
image
Ivana Stočić/
image
Ivana Stočić/
image

 

 

image

 

 

image

 

 

                       

27. travanj 2024 18:26