StoryEditorOCM
Županijadobivena građevinska dozvola

Spas za starije Drnišane koji smještaj čekaju i po nekoliko godina: Na Pazaru niče moderni Dom vrijedan 60 milijuna kuna

Piše šibenski.hr
14. travnja 2022. - 17:49

Šibensko-kninska županije, Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove-Ispostava Drniš izdala je građevinsku dozvolu Gradu Drnišu za gradnju budućeg Centra za starije osobe (Dom za starije i nemoćne) koji bi se gradio u gradu Drnišu na predjelu „Pazar“.

Centar za starije osobe projektiran je za stalni smještaj 100 osoba, a planiran je i poludnevni boravak za 50-ak osoba. U Centru je predviđen uz smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama još i restoran, prostorije za liječničku ordinaciju, fizikalnu terapiju, prostorije za frizerski salon, caffe slastičarnicu te prostorije za društvene aktivnosti i dr. U Centru je predviđen smještaj pokretnih i aktivnih korisnika, polupokretnih i nepokretnih korisnika. Također, u Centru bi svoje radno mjesto našlo i tridesetak zaposlenika uglavnom žena (gerentodomaćica) što ovom kraju daje dodatni poticaj za ostanak na području koje je gospodarski devastirano od početka Domovinskog rata.

image

Josip Begonja, gradonačelnik Drniša

Niksa Stipanicev/Cropix

Prema izjavi gradonačelnika Josipa Begonje izgradnja Centra za starije je od velike važnosti za sve žitelje Grada Drniša te susjednih općina, a posebno za one treće dobi, jer smještajni kapaciteti postojećih domova za starije i nemoćne su skromni ne samo na razini cijele Šibensko-kninske županije već i susjednih županija pa korisnici na smještaj nerijetko čekaju i po nekoliko godina.

Procijenjena vrijednost izgradnje Centra za starije osobe s opremanjem je oko 60 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva za realizacija ovog projekta će se nastojati osigurati iz europskih fondova, tj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te vlastitim (kreditnim) učešćem Grada.

image

Ovako će izgedati Dom za starije i nemoćne koji će biti izgrađen u Drnišu

27. travanj 2024 20:49