StoryEditorOCM
Županijaprojekt od tri milijuna eura

Škola u Tribunju dobiva još dvije učionice i novu sportsku dvoranu s vanjskim igralištem

Piše Šibenski.hr
1. rujna 2024. - 11:15

Šibensko-kninska županija u suradnji s Općinom Tribunj i uz stručnu pomoć Razvojne agencije Šibensko-kninske županije prijavila je projekt rekonstrukcije i opremanja Područne škole Tribunj s izgradnjom nove školske sportske dvorane na Javni poziv „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole_Grupa 1“, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Cilj projekta je riješiti problem nedovoljnih prostornih kapaciteta za odvijanje jednosmjenskog rada te nedovoljno dobrih uvjeta za učenje i poučavanje i time omogućiti prelazak Područne škole Tribunj na jednosmjenski rad i omogućiti preduvjete provođenja cjelodnevne škole. Projektom će se škola proširiti za dvije nove učionice te će se izgraditi nova školska sportska dvorana s vanjskim multifunkcionalnim igralištem za timske sportove.

Projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Područne škole Tribunj je dobio prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, što znači da je u potpunosti usklađen s državnim pedagoškim standardima. Ukupna vrijednost projekta je 3.051.098,00 eura.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i u novom financijskom razdoblju nastavlja s provedbom aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova, pa je tako i u okviru iste pružila stručnu pomoć u pripremi ovog važnog projekta za unaprjeđenje kvalitete odgojno-obrazovnog sustava kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

16. rujan 2024 12:46