StoryEditorOCM
ŽupanijaNAŠI PO SVITU

Sjećate li se Adriana Jakovčeva, nadarenog vaterpolista Solarisa iz zlatne kadetske generacije? Betinjanin je ‘pokorio‘ Ludwigsburg...

Piše Ivo Mikuličin
21. srpnja 2021. - 16:03

Sjećate li se Adriana Jakovčeva, nadarenog vaterpolista Solarisa iz zlatne kadetske generacije (Petković, Petričević, Samodol, Sabioni…), te sina betinskog slavuja, pjevača Olivera Jakovčeva!?

Adrian se poslije vaterpolskih dana (u Solarisu i betinskom Brodograditelju) i uspješnog završetka Građevinskog fakulteta u Zagrebu preselio u njemački Ludwigsburg. U grad pored Stuttgarta, gdje se nekad održavao festival „Stepinčeva katedrala“. Usporedo s profesionalnim poslom inženjera građevine, mlađi Jakovčev se kao igrač, kapetan momčadi i potom menadžer kluba potrudio da VK Ludwigsburg dospije u gornji dio njemačke prvoligaške ljestvice.

- Hrvat Adrian Jakovčev najzaslužniji je za relativno brz uspon našeg kluba. Zato mu i ovim putem želimo zahvaliti na njegovu entuzijazmu i ljubavi za vaterpolo - izjavio je za lokalne novine predsjednik Ludwigsburga Worstand Matthias Nagel.

U međuvremenu je Adrian zabilježio još jednu pobjedu, ali izvan bazena: dobio je sina Davida!

24. travanj 2024 15:25