StoryEditorOCM
Županijavozači, oprez!

Riva u centru Vodica postaje pješačka zona: nema više parkiranja, kontrolu će uz prometne redare obavljati i policija

Piše Katarina Rudan
23. srpnja 2021. - 18:30

Proteklog vikenda u Kulturnom centru Vodice održan sastanak gradonačelnika Ante Cukrova, predstavnika Gradskog poduzeća, prometnih i komunalnih redara sa stanarima i vlasnicima poslovnih prostora na rivi koji imaju povlaštenu parkirnu kartu.

Tema sastanka je bila zabrana parkiranja na rivi, odnosno Obali Vladimira Nazora, od rampe do početka Ulice Matice Hrvatske. Inače, na tom prostoru bilo je parkiralište od tridesetak mjesta koje je bilo osigurano za stanare i vlasnike poslovnih objekata. Sada je Gradski parking Vodice osigurao zamjensko parkiralište u vlasništvu tvrtke Sarađen, koje je smješteno na poluotoku Punta, pod istim uvjetima.

- Svi koji na dijelu rive gdje je bilo parkiralište imaju potrebu za nekom dostavom, ukrcajem ili prebačajem, moći će to obaviti do 19 sati, ali bez parkiranja. Nakon toga taj dio postaje pješačka zona, a kontrolu će uz prometne redare obavljati i policija koja će naplaćivati kazne – rekao je gradonačelnik Ante Cukrov te naglasio kako je cilj svega da centar grada u kojem je glavnina događanja bude sigurnije, da se turisti osjećaju ugodno, a ne da moraju paziti hoće li biti ozlijeđeni od auta, motora, bicikla ili romobila.

Također, parkirno mjesto za motore koje je bilo određeno nasuprot spomenika, premjestit će se na parking ispred Stare škole, a provedbu zabrane parkiranja od ponedjeljka kontrolira i policija, koja će prekršiteljima izdavati kazne.
 

24. travanj 2024 17:34